Chciałbym wybrać blank do spinningu 2,4 max do 2,6m , cw 3g do 18 ale może być około 5-25g i do tego uchwyt rezonansowy ale żeby dolnik wyglądał jak tradycyjny tzn nie dzielony i nie przekraczał 22 do 24 cm do rękojeści kołowrotka i nie wiem czy wtedy jest możliwe dobre wyważenie statyczne takiego spinningu Kołowrotek do tego spinningu to Ryobi Zauber 4000. Zależy mi na dobrym czuciu przynęt gumowych, wędkuję głównie na gumki na główkach 5g. 7g, i 10g, Woblery 5cm 8cm rzadko 10cm ale raczej lekkie, wahadłówki Alga 2, Alga 1, czasami Mors3 niekiedy wobler salmo slider 7. A ryby łowione to w większości szczupaki do 5kg czasem sandacz i większy okoń.Akcja wędki myślę o pół paraboliku ale nie wiem czy to dobry wybór?
Podobają mi się blanki firmy TALON EXP (tu nie wiem co wybrać)ale zależy mi także na cenie co myślicie o blankach Batsona:
1) IST993F w nowej wersji 2,55m - czasami powędkował bym nim z brzegu JAKA AKCJA JEST TEGO BLANKU PO UZBROJENIU?
2)IP963 2,4m
3)IP963F 2,4 m
4)SH1084-2 tu by była konieczna modyfikacja długości
nie wiem jakie wyszły by spinningi na tych blankach( O JAKIEJ AKCJI) i ile by kosztowały w wersji ekonomicznej ale raczej z uchwytem rezonansowym. jeśli wyszło by bardzo drogo to może na zwykłym uchwycie.
Chciałbym coś wiedzieć bym mógł wybrać odpowiedni blank.
Dziękuję za wszelkie podpowiedzi.