Kijek na wiślane sandałki

Forum "Fishing Center" jest przeznaczone wyłącznie dla pasjonatów, miłośników i użytkowników ręcznie montowanych, najwyższej światowej klasy wędzisk. Służy do dyskusji, porównań, wymiany doświadczeń i informacji na temat użytkowania, zastosowania, montażu, wyboru i zakupu "klasowych" wędzisk.
Zapraszam do uczestnictwa zarówno posiadaczy tych wędzisk, jak i wędkarzy, którzy chcą je zakupić i użytkować. Jeżeli chcesz się dowiedzieć wszystkiego o blankach, konstrukcjach, komponentach, sposobach i technice montażu, zastosowaniu i najwyższych walorach użytkowych tych wędzisk - to forum jest właśnie dla Ciebie!
Zachęcam do dyskusji.

Moderator: Ireneusz Matuszewski

Kijek na wiślane sandałki

Postautor: Piotr Banasiak dodano: ndz lut 03, 2008 22:36

Witam Panie Irku .
Mam pytanie odnośnie budowy kijaszka,a oto szczegóły. Pod sandacza,tylko opad,raczej nurt,łowienie z brzegu(często dalekie rzuty),plecionka.Przynęty to gumy 10-30 gr max,łowisko to duża rzeka Wisła,Narew.
Nie stać mnie na coś extra,a mam dosyć tego sklepowego chłamu.Moja prośba jakiej kwoty można się spodziewać za taką wędkę złożoną z tanich komponentów.Proszę o podanie orientacyjnej ceny wędki z normalnym dolnikiem i drugiej wersji z rezonansowym.Specjalnie nie podałem konkretnego blanku itd.bo wiem że robi Pan superowe kije na wiślane sandały.I we wszystkim zdał bym się na Pana doświadczenie.
Pozdrawiam serdecznie javascript:emoticon(':)')
Smile Piotrek
Piotr Banasiak

Postautor: Ireneusz Matuszewski dodano: pn lut 04, 2008 18:52

Witam,
Żelazną pozycją w mojej ofercie jest Talon 10'0"MXF2 VI+ lub 9'0"MXF2 VI+. W odpowiedniej dla niego wersji uzbrojenia do blanku trzeba doliczyć 450-500 zł. Przy tych blankach rękojeść rezonansowa nie może być zastosowana.
Pozdrawiam,
Ireneusz Matuszewski
Ireneusz Matuszewski
Site Admin

Postautor: Piotr Banasiak dodano: wt lut 05, 2008 21:41

Witam Panie Irku
Dziękuję za szybką odpowiedż i cóż ...zaczynam zbierać pieniądze.
Jeszcze raz pozdrawiam.
Piotr Banasiak

Wróć do Wędkarstwo - Klasowe wędziska