CD BLTRHS2120MH

Forum "Fishing Center" jest przeznaczone wyłącznie dla pasjonatów, miłośników i użytkowników ręcznie montowanych, najwyższej światowej klasy wędzisk. Służy do dyskusji, porównań, wymiany doświadczeń i informacji na temat użytkowania, zastosowania, montażu, wyboru i zakupu "klasowych" wędzisk.
Zapraszam do uczestnictwa zarówno posiadaczy tych wędzisk, jak i wędkarzy, którzy chcą je zakupić i użytkować. Jeżeli chcesz się dowiedzieć wszystkiego o blankach, konstrukcjach, komponentach, sposobach i technice montażu, zastosowaniu i najwyższych walorach użytkowych tych wędzisk - to forum jest właśnie dla Ciebie!
Zachęcam do dyskusji.

Moderator: Ireneusz Matuszewski

CD BLTRHS2120MH

Postautor: Maciej Bortkiewicz dodano: wt paź 23, 2007 20:58

Panie Irku,
Na jakich blankach mógły Pan wykonać taki kij :
orientacyjna dł. 2,85 - 3,05, o cw. do 35gr, akcje Fast lub X/Fast., rękojeść rezonansowa, korkowa (myślę o tym nowszym, lepszym rezonansie). Pytam, bo w rozmowie telefonicznej wspomniał Pan iż rezonansu nie zamontuje sie na TALONIE bo ma za gruby blank. Więc jakie inne blanki wchodzą w grę ?
Wędka będzie mi służyć do łowienia w dużych rzekach (przeważnie Odra), na średnie i większe woblery i gumy do 11-12 cm na główkach do max. 25gr.

A na koniec wystawiam sie na pokuszenie i pytam...
Jaka była by cena takiego kija:
Blank CD BLTRHS2120MH, zbrojona w Fuji Alconite, szczytowa SIC, rękojeść rezonansowa dzielona, w korku (chodzi mi o ten lepszy rezonans) ?
pozdrawiam,
Maciej Bortkiewicz
Maciej Bortkiewicz

Postautor: Ireneusz Matuszewski dodano: czw paź 25, 2007 17:22

Witam,
Blanki długie i mocne mają zazwyczaj dużą średnicę dolnika i nie nadają się do montażu z rękojeścią rezonansową. Nie wiem, co ma Pan na myśli pisząc "lepszy rezonans". Prawdopodobnie chodzi o rękojeśc montowaną na rurze z woven graphite. Niestety ta rura nadaje się tylko do blanków o średnicy dolnika nie przekraczającej 13 mm. Blank TRHS2120MH można zmontować tylko na rękojeści zbudowanej na rurze zwykłej. Jeżeli natomiast ma Pan na myśli nowy system rezonansu opracowany przez nas w FC, to będzie on dostępny za około 2 miesiące. Aktualnie wszystkie detale są w produkcji.
Do budowy opisanej przez Pana wędki proszę wziąć również pod uwagę blanki CD Blue Rapid BLSJH2118MH oraz Cunrise BLSJM2118MH. Oczywiście bezkonkurencyjny będzie ceramik z serii XLS.
Pozdrawiam,
Ireneusz Matuszewski
Ireneusz Matuszewski
Site Admin

Postautor: Maciej Bortkiewicz dodano: czw paź 25, 2007 19:49

Ok, no to w takim razie czekam na ten nowy system rezonansu. Jak będzie, to będziemy myśleć.
Pozdrawiam,
Maciej Bortkiewicz
Maciej Bortkiewicz

Wróć do Wędkarstwo - Klasowe wędziska