Crash Test Talona na Odre

Forum "Fishing Center" jest przeznaczone wyłącznie dla pasjonatów, miłośników i użytkowników ręcznie montowanych, najwyższej światowej klasy wędzisk. Służy do dyskusji, porównań, wymiany doświadczeń i informacji na temat użytkowania, zastosowania, montażu, wyboru i zakupu "klasowych" wędzisk.
Zapraszam do uczestnictwa zarówno posiadaczy tych wędzisk, jak i wędkarzy, którzy chcą je zakupić i użytkować. Jeżeli chcesz się dowiedzieć wszystkiego o blankach, konstrukcjach, komponentach, sposobach i technice montażu, zastosowaniu i najwyższych walorach użytkowych tych wędzisk - to forum jest właśnie dla Ciebie!
Zachęcam do dyskusji.

Moderator: Ireneusz Matuszewski

Crash Test Talona na Odre

Postautor: Michał Półtorak dodano: pt lis 10, 2006 22:14

Witam serdecznie wszystkich!
Od września tego roku jestem praktycznie codziennie na rybach i ekspolatuje mojego Talonka na maksa. Jeżeli ktoś chce kupić kij na Talonie 10'0''MHXF2 z myślą o dużej rzece to polecam szczerze. Na początku nie sprawia wrażenia mocarnrgo kija, szczupaki do 5 kg bardzo pięknie walczą, a kijaszek gnie się wyśmienicie jakby był do 20gram. Tak myślałem do dzisiaj. Kij ma w sobie naprawdę wielką moc! wyjąłem sandacza 8kg który w międzyczasie przykleił sie do dna na pare minut. Praca tej wędki powoduje że ryba naprawdę nie ma ochoty na dłużesze odjazdy. Stwierdzam z doświadczenia, że poradziłby sobie nawet z 30kilowym sumkiem. Szukałem opinii o tym blanku przed jego zakupem i nic nie znalazłem dlatego teraz pisze. Dla tych co mają dylemat jak ja wcześniej. A co za czucie przynęt!! poprostu masakra! na dolniku czuć jak wiaterek wieje po plecionce! TALON FOREVER!
Michał Półtorak

Postautor: pawel marczak dodano: sob lis 11, 2006 10:11

popieram w pełni, miałem takie same rozterki, szukałem info na temat tego blanku i niestety nic nie znalazłem. :( pierwsze wrażenie było że kij jest ciut za miekki na sandała, ale z każdym kolejnym poprowadzeniem przynęty i każdym następnym holem coraz większa wiara w ten kijek. 8) :lol: niestety nie miałem na nim takich rybek jak kolega :oops: ale to się już wkrótce zmieni 8) mam taką nadzieje
pawel marczak

Wróć do Wędkarstwo - Klasowe wędziska