Porównanie kiji:Talon 9'0 HXF2 VI plus i Loomis z GL3 HS1021

Forum "Fishing Center" jest przeznaczone wyłącznie dla pasjonatów, miłośników i użytkowników ręcznie montowanych, najwyższej światowej klasy wędzisk. Służy do dyskusji, porównań, wymiany doświadczeń i informacji na temat użytkowania, zastosowania, montażu, wyboru i zakupu "klasowych" wędzisk.
Zapraszam do uczestnictwa zarówno posiadaczy tych wędzisk, jak i wędkarzy, którzy chcą je zakupić i użytkować. Jeżeli chcesz się dowiedzieć wszystkiego o blankach, konstrukcjach, komponentach, sposobach i technice montażu, zastosowaniu i najwyższych walorach użytkowych tych wędzisk - to forum jest właśnie dla Ciebie!
Zachęcam do dyskusji.

Moderator: Ireneusz Matuszewski

Porównanie kiji:Talon 9'0 HXF2 VI plus i Loomis z GL3 HS1021

Postautor: Rafał Wójcik dodano: czw wrz 28, 2006 11:01

Witam panie Jrku i mam do pana pytanie mianowicie posiadam Loomisa HS 1021 z GL3 Line 10-20,Lure3/8-4oz długość 2,60 dodam że opisany jest białym flamastrem 10-110gr kij pięknie uzbrojony w pana pracowni na komponentach Fucji Sic i teraz moje pytanie łowię ciężko w Wiśle głębokich dołach,wyrwach,zatrzepach itp i co do gum kij pracuje idealnie pomimo swej sporej mocy świetnie przenosi to co dzieje sie z przynętą natomiast problem zaczyna się gdy łowię na spore woblery,obrotówki oraz wachadłówki szytówka jest czuła i za bardzo ugina się pod tymi przynętami w nurcie co skutkuje tym że nie mogę dociąć sandacza z 30m z resztą na jeziorze jest podobnie,ciekaw jestem jak będzie zachowywał się Talon IVplus 9'0HXF2,10-25Ib,15-60gr pod duzymi przynętami które stawiają duży opór w wodzie.Oraz jakie jest jego ugięcie w czasie cholu ryby.Również spytam czy sprawdził by się ten kij do połowu troci np:na Parsęcie jednak co do troci chyba ma za szybką akcje.Z góry dziękuje i pozdrawiam.
Rafał Wójcik

Postautor: Ireneusz Matuszewski dodano: czw wrz 28, 2006 17:24

Witam,
Opisany Loomis to tradycyjny Hot Shot czyli wędka o dużej mocy i subtelnej szczytówce. Talon HXF2 ma zdecydowanie mocniejszą szczytówkę i ugięcie głębsze jak Loomis. Do podanej przez Pana sytuacji nadaje się znakomicie, do łowienia troci również.
Pozdrawiam,
Ireneusz Matuszewski
Ireneusz Matuszewski
Site Admin

Wróć do Wędkarstwo - Klasowe wędziska