Witam wszystkich forumowiczów!
Mam kilka pytań do Pana Irka.
Nie chce zakładac nowego tematu, a wiec przylączyłem sie do podobnego gdyz tez mysle nad zbudowaniem wędki u
Pana w pracowni. Jestem zainteresowany 2 blankami. Jeden to Talon 90MXF2 materiał wstepnie VI plus ale tez prozba o charakteryzacje czym sie różnia te materiały głownie itm od VI+, bo explorer gdzies czytałem ze jest nieco cieższy i sztywniejszy. Drugi blank to Composite Developments BLRXLS2108MH - o tym blanku niestety bardzo mało znalazłem. Zalezy mi na tym aby wędka miała sztywny mocny dolnik(tak by poradziła sobie z ewentualnym sumem oczywiscie hol finezja i pewnie zacieła sandacza z duzej odległowci) i szuła szczytówke(nie znaczy zeby latała tak jak we wklejance). Łowie na Wisle głownie sandacze z opadu głowkami 10-25(max zadko sie zdarza) zwykle jest to 14-18g. Do tego ripper 6,2 - 7,5cm na plecionce 10 lub 15lb. W niektórych miejscach jest dosyc wartki nurt. Czasami wobler 6-9cm sandaczowe a wiec nie stanowiace duzego oporu. Prosze aby Pan sie wypowiedział co mysli pod to łowienie o tych blankach który ewentualnie lepszy- plusy i minusy, który materiał, moze jakies inne propozycje?
Napisałem tez do Pana na stronie prosze zignorowac tą wiadomosc gryż wtedy nie miałem jeszcze aktywnego konta na FC.
Pozdrawiam Wiktor Nosal.