Pytanie o kij

Forum "Fishing Center" jest przeznaczone wyłącznie dla pasjonatów, miłośników i użytkowników ręcznie montowanych, najwyższej światowej klasy wędzisk. Służy do dyskusji, porównań, wymiany doświadczeń i informacji na temat użytkowania, zastosowania, montażu, wyboru i zakupu "klasowych" wędzisk.
Zapraszam do uczestnictwa zarówno posiadaczy tych wędzisk, jak i wędkarzy, którzy chcą je zakupić i użytkować. Jeżeli chcesz się dowiedzieć wszystkiego o blankach, konstrukcjach, komponentach, sposobach i technice montażu, zastosowaniu i najwyższych walorach użytkowych tych wędzisk - to forum jest właśnie dla Ciebie!
Zachęcam do dyskusji.

Moderator: Ireneusz Matuszewski

Pytanie o kij

Postautor: jack dodano: czw paź 25, 2007 20:00

Witam

Poszukuję kijka do łowienia przedewszystkim szczupaków i większych okoni. Łowię dość nietypowo, bo woblerami typu Shad rap Deep runner 7, 8 a nawet 9, salmo perch DR. Ale czasami zdarza mi się łowić na woblery typu Shallow shad rap 7 czy salmo executor lub nawet jakieś kopyta z ok. 5-10g główką. Oczywiście z ręki, gdyż trolling nie wchodzi w grę na "moim" jeziorze. Używam plecionki 15lb. Do tej pory stosowałem St.Croix WS86MHF2 i spisywał się w miarę dobrze (szczególnie przy tych większych woblerach, przy np. executorach już trochę gorzej). Czy jest taki blank, który spełni moje oczekiwania? Jeśli tak jakie będą koszta?
jack

Postautor: Ireneusz Matuszewski dodano: ndz paź 28, 2007 17:31

Witam,
Obawiam się, że nie mam w ofercie takiego blanku.
Pozdrawiam,
Ireneusz Matuszewski
Ireneusz Matuszewski
Site Admin

Postautor: jack dodano: pn paź 29, 2007 16:01

A coś podobnego do St.Croix WS86MHF2 ale minimalnie bardziej delikatnego?
jack

Postautor: Ireneusz Matuszewski dodano: pn paź 29, 2007 18:43

Nie pamiętam jak pracuje WS86MHF2. Proszę przyjechać do pracowni z tą wędką to wtedy porównamy.
Pozdrawiam,
Ireneusz Matuszewski
Ireneusz Matuszewski
Site Admin

Postautor: Patryk Skorupa dodano: wt paź 30, 2007 15:26

Witaj, jeżeli ma być 8`6 stopy i ciut słabszy od wspomnianego W.R i dodatkowo niedrogo to pomyśl nad tym...
SH1025-2 RX6 2 2,60 10-28 10-17 Mod/F Med/H 185,00.- , lub ewentualnie oczko wyższy... przy największych ze wspomnianych wobków może się troche poddawać szczyt, ale cały power siedzi w dolniku.Wspomniane gumy obsłuzy bez zająknięcia. Pozdro
Patryk Skorupa

Wróć do Wędkarstwo - Klasowe wędziska