Witam serdecznie, mam pytanie i prośbę o poradę do Pana Ireneusza. Do tej pory łowiłem jedynie na kije fabryczne ale czuję, że dojrzewam do decyzji o zakupie wędki wykonanej na zamówienie. Stało się to pewnie za sprawą lektury (również tego forum) i opini na temat Pańskiej pracowni panującej wśród wędkarzy jakie słyszałem często przy okazji spotkań na różnych zawodach. Wędka jakiej potrzebuję to kij o długości 2,7 o akcji szczytowej, ktry będę używał do łowienia gumkami i małymi woblerami o masie ok 2 - 12 g przede wszyskim na rzekach z szybkim nurtem np. San.
Jestem zwolennikiem wędzisk bardzo szybkich, nie chciałbym wypisywać na forum obrazoburczych opini, ale moją ulubioną wędką na okonie i klenie jest Mikado Feeling 2,7- wklejanka cw do 10g. Niestety wobler 5 cm postawiony w silnym nurcie jest dla tej wędki za ciężkim zadaniem, ale hol nawet dużej sztuki jest bardzo przyjemny - np. brzana ok 70 cm z Sanu. Piszę to żeby jak najdokładniej okreslić moje potrzeby. Z oferty FC wg mnie najbardziej odpowiedni był by blank CD Rods Blue Rapid BLSWH2108L , ale jest drogi i nie wiem czy będzie mnie stać. Chciałbym też żeby osprzęt był na przyzwoitym poziomie i może uchwyt rezonansowy ? Bardzo proszę o Pańskie propozycje.
Pozdrawiam.
Dlatego jestem zmuszony zabierać dwie wędki, a niezbyt to lubię.