IST 1142F

Forum "Fishing Center" jest przeznaczone wyłącznie dla pasjonatów, miłośników i użytkowników ręcznie montowanych, najwyższej światowej klasy wędzisk. Służy do dyskusji, porównań, wymiany doświadczeń i informacji na temat użytkowania, zastosowania, montażu, wyboru i zakupu "klasowych" wędzisk.
Zapraszam do uczestnictwa zarówno posiadaczy tych wędzisk, jak i wędkarzy, którzy chcą je zakupić i użytkować. Jeżeli chcesz się dowiedzieć wszystkiego o blankach, konstrukcjach, komponentach, sposobach i technice montażu, zastosowaniu i najwyższych walorach użytkowych tych wędzisk - to forum jest właśnie dla Ciebie!
Zachęcam do dyskusji.

Moderator: Ireneusz Matuszewski

IST 1142F

Postautor: Bartosz Łuczak dodano: czw sie 16, 2007 09:26

Witam!!
Panie Irku mam pytanie ile kosztowałoby zmontowanie wędki na blanku IST1142F, przelotki Alconite, uchwyt muchowy Forecast A7C-SG (czy jest możliwość zastosowania takiego uchwytu do kołowrotka, bo podobają mi się chwyty aluminiowe)? dzięki! pozdro.
Bartosz Łuczak

Postautor: Ireneusz Matuszewski dodano: sob sie 18, 2007 15:01

Witam,
W podanym wykonaniu do blanku należy dodać ok 500 zł. Nie polecam uchwytów muchowych do wędzisk spinningowych. Uchwyt muchowy trzyma stopkę kołowrotka spinningowego na niewielkiej powierzchni i nie jest wygodny w trzymaniu. Uchwyty takie nie są zaprojektowane do trzymania w ręku.
Pozdrawiam,
Ireneusz Matuszewski
Ireneusz Matuszewski
Site Admin

Postautor: Bartosz Łuczak dodano: ndz sie 19, 2007 13:36

A zatem czy jest w ofercie FC uchwyt spiningowy aluminiowy (ewentualnie w kolorze aluminium)? pozdro!!!
Bartosz Łuczak

Postautor: Ireneusz Matuszewski dodano: ndz sie 19, 2007 19:18

Aktualnie nie ma w ofercie FC uchwytu spinningowego z aluminium. Uchwyty pojawią się w ofercie na wiosnę 2008.
Pozdrawiam,
Ireneusz Matuszewski
Ireneusz Matuszewski
Site Admin

Postautor: Bartosz Łuczak dodano: pn sie 20, 2007 09:40

W związku z powyższy mam jeszcze jedno pytanko, a mianowicie:
Czy zastosowanie uchwytu aluminiowego, muchowego do blanku spiningowego w jakiś sposób osłabi ten blank albo jakoś ujemnie na niego wpłynie, czy po prostu jest mało wygodne dla użytkownika?
P.S. soory, że tak męcze ale bardzo podobają mi się wędki z uchwytami aluminiowymi. Dzięki i pozdrawiam!!!
Bartosz Łuczak

Postautor: Ireneusz Matuszewski dodano: pn sie 20, 2007 16:05

Witam,
Zastosowanie takiego uchwytu nie wpłynie ujemnie na blank czy parametry wędki. Robię spinningi na takich uchwytach pod indywidualne potrzeby odbiorcy. Nie ma problemu.
Pozdrawiam,
Ireneusz Matuszewski
Ireneusz Matuszewski
Site Admin

Wróć do Wędkarstwo - Klasowe wędziska