Ładowanie muchowych blanków batsona

Forum "Fishing Center" jest przeznaczone wyłącznie dla pasjonatów, miłośników i użytkowników ręcznie montowanych, najwyższej światowej klasy wędzisk. Służy do dyskusji, porównań, wymiany doświadczeń i informacji na temat użytkowania, zastosowania, montażu, wyboru i zakupu "klasowych" wędzisk.
Zapraszam do uczestnictwa zarówno posiadaczy tych wędzisk, jak i wędkarzy, którzy chcą je zakupić i użytkować. Jeżeli chcesz się dowiedzieć wszystkiego o blankach, konstrukcjach, komponentach, sposobach i technice montażu, zastosowaniu i najwyższych walorach użytkowych tych wędzisk - to forum jest właśnie dla Ciebie!
Zachęcam do dyskusji.

Moderator: Ireneusz Matuszewski

Ładowanie muchowych blanków batsona

Postautor: bednar10 dodano: wt mar 13, 2007 19:27

Witam wszystkich forumowiczów.
Pytanie moje dotyczy t.z.w przeciążania blanków określonych jedną cyfrą aftma przy stosowaniu linek typu WF. Sam jestem posiadaczem loop'a 5 i przyznam że lepiej działa przy 6WF. W temacie pytałem o batsona ponieważ noszę się z zamiarem kupna kijka w 8 lub 9 klasie.
Miałby mieć przeznaczenie szczupakowe i okresowo trociowe więc mam prośbę do użytkowników o pomoc w dobraniu długości i klasy aftma.
Jeśli to coś pomoże to łowiskami będą zegrze i pomorskie rzeki typu łeba.
Z góry wielkie dzięki za wszystkie odpowiedzi.
bednar10

Postautor: Tomek Wielgus dodano: sob mar 17, 2007 15:24

Witam!!
Blenk w klasie dajmy na to 6 będzie świetnie pracował z linką DT 6 lub WF 7.
Wynika to z innego rozkładu masy w tych linkach.
Generalnie do dłuższych rzutów polecam WF.
Jeśli chcesz kij 8 i rzucać dość daleko polecam zastosować do niego linkę WF 9 bedzie świetnie działało.
Pozdrawiam!!
Tomek
Tomek Wielgus

Wróć do Wędkarstwo - Klasowe wędziska