pytanie o blanki ,komponenty i ewentualna pomoc

Forum "Fishing Center" jest przeznaczone wyłącznie dla pasjonatów, miłośników i użytkowników ręcznie montowanych, najwyższej światowej klasy wędzisk. Służy do dyskusji, porównań, wymiany doświadczeń i informacji na temat użytkowania, zastosowania, montażu, wyboru i zakupu "klasowych" wędzisk.
Zapraszam do uczestnictwa zarówno posiadaczy tych wędzisk, jak i wędkarzy, którzy chcą je zakupić i użytkować. Jeżeli chcesz się dowiedzieć wszystkiego o blankach, konstrukcjach, komponentach, sposobach i technice montażu, zastosowaniu i najwyższych walorach użytkowych tych wędzisk - to forum jest właśnie dla Ciebie!
Zachęcam do dyskusji.

Moderator: Ireneusz Matuszewski

pytanie o blanki ,komponenty i ewentualna pomoc

Postautor: Jarek Kozłowski dodano: ndz lut 11, 2007 18:05

witam ,jestem zainteresowany zbudowaniem wędek na blankach IST1142F napewno i byćmorze IST1028f,wędki chciałbym wykonać sam,czy mógłbym liczyć na pomoc z pana strony odnośnie doboru i rozmieszczenia przelotek(alkonite)posiadam kilka sztuk dlatego prosilbym o zalecana numeracje tak aby dokupić brakujące,mam jeszcze wiele pytań ale pozostałe pozwole sobie zadać osobiscie
Jarek Kozłowski

Postautor: Ireneusz Matuszewski dodano: ndz lut 11, 2007 18:31

Witam,
Z przyjemnością pomogę w skompletowaniu potrzebnych komponentów i w ich doborze.
Pozdrawiam,
Ireneusz Matuszewski
Ireneusz Matuszewski
Site Admin

Postautor: Jarek Kozłowski dodano: pn lut 19, 2007 19:42

witam panie Irku w końcu udało mi się znależć troszke czasu aby do pana napisać odnośnie planowanyh zakupów,otóż tak jeśli hodzi o obydwie wędki to hciałbym je uzbroić w alconite(posiadam kilka ze złamanego dragona nr 6,6,6,7,8L,10,16 wg opisu z ich katalogu)z pewnością da się je wykorzystać,do jaziowego kijka myślałem o uhwycie IPS DU3 16B + rękojeść z hypalonu,do tego drugiego klasyka uhwyt DPS czarny +korek,w obydwu przypadkach od początku uchwytu do końca rękojeści 40 cm(piszę pod kontem schematu rozmieszczenia przelotek),omotka czarna,czy do obydwu mrze być jednakowa grubość nici?(te równierz zakupie u pana),metalizowana nić tak aby starczyło na kapki i wyplatanki ,bardzo proszę o jakieś ewentualne sugestie piszę o tym wszystkim poniewarz z tego co wiem pod koniec lutego lub na początku marca wybiera sie do pana pan Bogdan Kiper i jeśli nie osobiście to byćmorze za jego pośrednictwem sfinalizujemy sprawę,pozdrawiam.
Jarek Kozłowski

Postautor: Ireneusz Matuszewski dodano: wt lut 20, 2007 18:48

Witam,
Nie ma problemu z komponentami, wszystko jest dostępne. Szczegóły omówimy na miejscu.
Pozdrawiam,
Ireneusz Matuszewski
Ireneusz Matuszewski
Site Admin

Wróć do Wędkarstwo - Klasowe wędziska