wedka na blanku DSS1082-2

Forum "Fishing Center" jest przeznaczone wyłącznie dla pasjonatów, miłośników i użytkowników ręcznie montowanych, najwyższej światowej klasy wędzisk. Służy do dyskusji, porównań, wymiany doświadczeń i informacji na temat użytkowania, zastosowania, montażu, wyboru i zakupu "klasowych" wędzisk.
Zapraszam do uczestnictwa zarówno posiadaczy tych wędzisk, jak i wędkarzy, którzy chcą je zakupić i użytkować. Jeżeli chcesz się dowiedzieć wszystkiego o blankach, konstrukcjach, komponentach, sposobach i technice montażu, zastosowaniu i najwyższych walorach użytkowych tych wędzisk - to forum jest właśnie dla Ciebie!
Zachęcam do dyskusji.

Moderator: Ireneusz Matuszewski

wedka na blanku DSS1082-2

Postautor: Tomasz Niesłuchowski dodano: śr gru 21, 2011 15:16

Dzień dobry,
Zastanawiam się nad kupnem wędki z pana pracowni na rzekę (Narew, Wkra, rzadziej Wisła) i starorzecza pod : szczupaka, sandacza, bolenia i okonia-(boczny trok do 10 g)morze się trafić sumek do 12kg i kleniki do 40cm, przynęty to zazwyczaj woblery 7 cm płytko schodzące i gumy 7cm +główki 6-8 gram nieraz 15 gram ale rzadko, nie używam obrotówek i wachadłówek. Kołowrotki jakie używam to team dragon 2500 i team Dawia 3000, żyłką 0,18 mm (boleń okoń)a plecionki 0,18-0,20mm (szczupak, sandacz, sum). Zastanawiam się nad blankiem DSS1082-2 na rękojeści rezonansowej z przelotkami FORECAST na 1 stopce a pierwsza od rękojeści na 2 stopkach z uchwytem GS17C-GRWG woven graphite zielony. Ile ta wędka by kosztowała na rękojeści rezonansowej i bez niej, a w ogóle czy ten blank nadaje się pod rezonans i do tych przynęt i ryb.
Pozdrawiam Tomek
:D :D
Tomasz Niesłuchowski

Postautor: Ireneusz Matuszewski dodano: czw gru 22, 2011 10:20

Dzień dobry,

Prawdę mówiąc, nie wiem co mam odpowiedzieć. Konieczna będzie osobista wizyta w pracowni. Zapraszam.

Pozdrawiam,
Ireneusz Matuszewski
Ireneusz Matuszewski
Site Admin

Postautor: Tomasz Niesłuchowski dodano: czw gru 22, 2011 21:06

Witam,
W marcu mam zamiar kupić wędkę w FC mam zamiar wydać ok. 600-800zł może być mała różnica. Zależało by mi na rękojeści rezonansowej może pan by podsuną jakiś dobry pomysł jakiś blank, może być trochę mocniejszy max30g np.DSS1025-2 na szndacza bolenia szczupaka i suma .Z okonia i klenia ostatecznie mogę zrezygnować bo ciężko pogodzić te ryby.
Pozdrawiam Tomasz Niesłuchowski
Tomasz Niesłuchowski

Wróć do Wędkarstwo - Klasowe wędziska