Wędka sandaczowa

Forum "Fishing Center" jest przeznaczone wyłącznie dla pasjonatów, miłośników i użytkowników ręcznie montowanych, najwyższej światowej klasy wędzisk. Służy do dyskusji, porównań, wymiany doświadczeń i informacji na temat użytkowania, zastosowania, montażu, wyboru i zakupu "klasowych" wędzisk.
Zapraszam do uczestnictwa zarówno posiadaczy tych wędzisk, jak i wędkarzy, którzy chcą je zakupić i użytkować. Jeżeli chcesz się dowiedzieć wszystkiego o blankach, konstrukcjach, komponentach, sposobach i technice montażu, zastosowaniu i najwyższych walorach użytkowych tych wędzisk - to forum jest właśnie dla Ciebie!
Zachęcam do dyskusji.

Moderator: Ireneusz Matuszewski

Wędka sandaczowa

Postautor: Adam Drożdż dodano: sob lis 05, 2011 22:38

Jestem nowy a więc na początku witam wszystkich forumowiczów.
Prośba do Pana Ireneusza.
Chcę zrobić u Pana wędkę sandaczową.Łowiska na jakich łowię to żwirownie dookoła Raciborza do głębokości 10m i Odra .Łowię z łódki ale i z brzegu a więc wędka myślę że 2,40dł i główki 10-25gr z zapasem mocy.Interesuje mnie opcja z rękojeścią rezonansową i wędeczka o szybkiej akcji.Proszę o wycenę takiej wędki i proszę napisać na co mnie będzie stać za 600zł z plusem.
W niedalekiej przyszłości zamówię wędkę pod koguty a więc proszę o konfigurację takowej i wycenę.Odnośnikiem niech również będzie wstępny mój wydatek na nią 600zł.
Dziękuję i pozdrawiam.
Adam
Adam Drożdż

Postautor: Ireneusz Matuszewski dodano: pn lis 07, 2011 10:11

Witamy na forum,

Aby poruszać się w podanej cenie zaproponuję wędkę na blanku P904-2-MHX. W ekonomicznym wykonaniu w piance i na przelotkach Forecast cena będzie oscylować w granicach 600 zł. Pod koguta polecam SJ783-2-MHX. Pomimo podanych fabrycznie parametrów wędka łowi idealnie kogutami w wadze 15-35 gram. Cena podobna.

Pozdrawiam,
Ireneusz Matuszewski
Ireneusz Matuszewski
Site Admin

Postautor: Adam Drożdż dodano: pn lis 07, 2011 13:05

Dzień dobry.
Panie Ireneuszu decyduje się na wędkę pod gumy na tym blanku ale wolałbym rekojeść korkową a nie z pianki.Proszę o wycenę takowej i napisanie jak złożyć zamówienie u Pana.Wędkę pod koguty będę zamawiał na początku przyszłego roku.
Dzięki wielkie.
Pozdrawiam
Adam Drożdż
Adam Drożdż

Postautor: Ireneusz Matuszewski dodano: pn lis 07, 2011 13:48

Witam,

W standardowym wykonaniu zgodnie ze stroną FC wędka P904-2-MHX kosztuje 694,00.- Proponuję Alconite ze względu na subtelność wędki. Żeby zamówić proszę o wpłatę zaliczki na konto i informację o wpłacie. Po wpływie rozpoczniemy montaż. Wędka będzie gotowa za 5-6 tygodni.

Pozdrawiam,
Ireneusz Matuszewski
Ostatnio zmieniony wt lis 08, 2011 10:56 przez Ireneusz Matuszewski, łącznie zmieniany 1 raz
Ireneusz Matuszewski
Site Admin

Postautor: Adam Drożdż dodano: pn lis 07, 2011 20:37

Dobry wieczór.
Panie Ireneuszu właśnie wpłaciłem zaliczkę na wędkę do zrobienia.
Jutro zadzwonie do Pana i dogadamy reszte.

pozdrawiam
Adam Drożdż
Adam Drożdż

Postautor: Ireneusz Matuszewski dodano: wt lis 08, 2011 10:59

Witam,

Dziękuję, czekam na telefon. Przed rozmową proszę zastanowić się nad długością rękojeści. W tym modelu przewidujemy 25 cm poniżej uchwytu kołowrotka.

Pozdrawiam,
Ireneusz Matuszewski
Ireneusz Matuszewski
Site Admin

Wróć do Wędkarstwo - Klasowe wędziska