Wędzisko CD RODS

Forum "Fishing Center" jest przeznaczone wyłącznie dla pasjonatów, miłośników i użytkowników ręcznie montowanych, najwyższej światowej klasy wędzisk. Służy do dyskusji, porównań, wymiany doświadczeń i informacji na temat użytkowania, zastosowania, montażu, wyboru i zakupu "klasowych" wędzisk.
Zapraszam do uczestnictwa zarówno posiadaczy tych wędzisk, jak i wędkarzy, którzy chcą je zakupić i użytkować. Jeżeli chcesz się dowiedzieć wszystkiego o blankach, konstrukcjach, komponentach, sposobach i technice montażu, zastosowaniu i najwyższych walorach użytkowych tych wędzisk - to forum jest właśnie dla Ciebie!
Zachęcam do dyskusji.

Moderator: Ireneusz Matuszewski

Wędzisko CD RODS

Postautor: Piotr Szczypiński dodano: pn sty 03, 2011 12:39

Witam serdecznie.
Panie Ireneuszu.
Od niedawna jestem w posiadaniu nowego kija seryjnego CD Rods Drop Shot Medium.
Niestety na blanku nie ma opisu. Wg. sprzedawcy jak i na podstawie tego co znalazłem w internecie na temat wędki wiem:
66mlnPSI, dł. 7,9", cw. 7-28g, 9-18lb. W związku z tym pytania:
1.Czy na podstawie tych informacji może Pan ustalić symbol blanku?
2. Wędzisko ma długi foregrip (17,5 cm), czy skrócenie go i przesunięcie uchwytu w stronę szczytówki spowoduje konieczność przezbrojenia przelotek? Może inny sposób?
3. Czy można zamontować rezonans?
4. I w ogóle co Pan sądzi o możliwościach zastosowania tego wędziska?(ryby, przynęty?) Bo że gumy to Ok, ale inne?
Pozdrawiam
Piotr Szczypiński
Piotr Szczypiński

Postautor: Ireneusz Matuszewski dodano: pn sty 03, 2011 13:00

Witam,
Ten model sprzedawany jest wyłącznie jako gotowa wędka. Blanków nie ma w sprzedaży. Nie widziałem tej wędki i w związku z tym nie mogę się wypowiedzieć.
Pozdrawiam,
Ireneusz Matuszewski
Ireneusz Matuszewski
Site Admin

Postautor: Piotr Szczypiński dodano: pn sty 03, 2011 16:46

To trzeba będzie się pofatygować do FC.
Dziękuję serdecznie.
PSzczypiński
Piotr Szczypiński

Wróć do Wędkarstwo - Klasowe wędziska