Długość wędki...

Forum "Fishing Center" jest przeznaczone wyłącznie dla pasjonatów, miłośników i użytkowników ręcznie montowanych, najwyższej światowej klasy wędzisk. Służy do dyskusji, porównań, wymiany doświadczeń i informacji na temat użytkowania, zastosowania, montażu, wyboru i zakupu "klasowych" wędzisk.
Zapraszam do uczestnictwa zarówno posiadaczy tych wędzisk, jak i wędkarzy, którzy chcą je zakupić i użytkować. Jeżeli chcesz się dowiedzieć wszystkiego o blankach, konstrukcjach, komponentach, sposobach i technice montażu, zastosowaniu i najwyższych walorach użytkowych tych wędzisk - to forum jest właśnie dla Ciebie!
Zachęcam do dyskusji.

Moderator: Ireneusz Matuszewski

Długość wędki...

Postautor: Jarosław Kozłowski dodano: wt lis 02, 2010 11:24

Witam! Planuje zbudowanie wędki pod okonia w Waszej pracowni wacham się jedynie teraz nad długością wędki. Lubie krótkie wędki ale najczęsciej łowie w wisle z brzegu i tu powstaje problem czy wędka na blanku SB822.5 nie będzie zbyt krótka?? Sam mam prawie tyle wzrostu co ta wędka jest długa więc mi to nie przeszkadza ale czy łowienie taką wędką będzie równie skuteczne co łowienie dłuższym kijem?? Wędke chciałbym mieć tylko i wyłącznie do techniki bocznego troku. Pozdrawiam
Jarosław Kozłowski

Postautor: Ireneusz Matuszewski dodano: wt lis 02, 2010 11:34

Witam,
To Pan będzie łowił tą wędką. Na to pytanie proszę odpowiedzieć sobie samemu. Osobiście do łowienia z brzegu używam dłuższych wędzisk. Od wielu lat z powodzeniem używam modelu Batsona IST993F.
Pozdrawiam,
Ireneusz Matuszewski
Ireneusz Matuszewski
Site Admin

Postautor: Jarosław Kozłowski dodano: wt lis 02, 2010 13:35

Czyli już wiem co i jak. Dzięki za informacje. Z racji że blanki pojawią się puzniej to wedke zamowie w przyszlym roku, jednoczesnie zamówie tą wędke z blankiem rezonansowym. Pozdrawiam i dziękuje za pomoc.
Jarosław Kozłowski

Postautor: Jarosław Kozłowski dodano: wt gru 14, 2010 13:28

Wcześniej rozmawialiśmy o budowie wędki na blanku Batsona SB822.5, jednakże jestem ciekaw czy wędka zbudnowa na blanku SH1024-2 bardziej by się nadawała do łowienia okoni z lekkim zapasem mocy w dolniku?? Troche się boje że wędka krótka wędka bedzie mnie troche ograniczać. Pozdrawiam
Jarosław Kozłowski

Wróć do Wędkarstwo - Klasowe wędziska