Witam Pana Ireneusza i wszystkich użytkowników.
Na forum goszczę już jakiś czas, do tej pory jako czytelnik i obserwator, ale z racji że chciałbym kupić wędkę i mam już teoretycznie swój typ na blank więc w końcu postanowiłem napisać parę słów, ale po kolei. Ze wcześniejszych opinii Pana Ireneusza co do blanku wybrałem BLRXLS2120M . Przynęty jakimi łapie to ok w 40% gumy 5-7 na główkach od 5 - 20g , 35% woblery ok 3 - 8 cm reszta to blaszki i wahadłówki itp. rozmiar 1 – 3. Ryby jakie łapie to bolenie, sandacze, klenie, czasami szczupak się trafi, a woda do głównie rzeka Odra. Teraz pytanie do Pana Ireneusza czy mój wybór jest trafny, jeżeli nie to jakie inne blanki mógł by Pan polecić . Prosił bym również o wycenę wędki, a co do ceny to przyjmijmy że górnej granicy nie ma. Moja sugestia to - na przelotkach nie chciał bym oszczędzać jak i na uchwycie kołowrotka, rękojeści i korku (nie chcę rękojeści rezonansowej) resztę już bym zostawił pana osobistemu doświadczeniu co do doboru odpowiednich elementów do blanku. Jeżeli przy wyborze uchwytu do kołowrotka będzie pomocny model jakim łapie to dotychczas łowiłem kołowrotkiem Shimano Twin Pwer 4000 FA . Mieszkam pod Wrocławiem ale osobiste uzgodnienie szczegółów nie stanowiło by problemów, jeśli jest taka możliwośc, możemy też telefonicznie lub mail’owo wszystko ustalić. Jeśli chodzi o termin realizacji, planuje w grudniu przyjechać do Polski bo obecnie przebywam za granicą.
Więc jeśli możemy już wstępnie ustalać z jakich materiałów zostanie wykonany moja wędka było by super. Jeśli jednak uważa Pan że lepiej się spotkac osobiście przed rozpoczęciem prac zostawiamy to na drugą połowę grudnia.
Czekam na odpowiedz i sugestie.
Pozdrawiam