_Jak w temacie poszukuje blanku pod wędzisko, który pozwoli mi na obsługę przynęt:
--> obrotówki od nr. 2 do 4
--> wahadłówki o masie od 10 do 31 gram
--> gumy od 5 do 10 cm na główkach od 5 do 15gram
--> woblery (bez-sterowe jak i z sterem) o długości od 5 do 15cm (głównie uklejo-podobne)
_Łowiska to większe rzeki na terenie Mazowsza, tzn. Bug, Narew, Rządza, Wisła. Zdarza mi się wędkować również na Zalewie Zegrzyńskim czy innych mniejszych zbiornikach ze stojącą wodą.
_Ryby jakim będzie musiał podołać ten blank to głównie szczupaki, świadomie zamierzam nim również polować bolenie. Jako przyłów natomiast będę tolerował okonie i klenie.
_Blank jaki wybrałem to Batson RX6 SH1025-2. Jest to blank o "podstawowym" module przez co nie grzeszy pewnie szybkością, dlatego taka długość. Wydaje mi się iż im krótsze wędzisko tym będzie szybsze, mam racje? Boję się tylko faktu ze jak ubierzemy ten blank w Hardloy'e to wyjdzie z niego taka kluska... Obym nie miał racji.
_Z tego miejsca prosił bym o wycenę kijka na poniższych komponentach (wszystkie informacje potrzebne do wyceny na projekcie)
Chciałbym się wyrobić w 600 zł z robocizną

P.S --> Proszę nie brać pod uwagę przelotek Alconite które znajdują się w opisie projektu (ponieważ domyślam się iż nie zmieścimy się z nimi w przedziale do 600 PLN)
Pozdrawiam Łukasz