blank do gum oraz wahadłówek

Forum "Fishing Center" jest przeznaczone wyłącznie dla pasjonatów, miłośników i użytkowników ręcznie montowanych, najwyższej światowej klasy wędzisk. Służy do dyskusji, porównań, wymiany doświadczeń i informacji na temat użytkowania, zastosowania, montażu, wyboru i zakupu "klasowych" wędzisk.
Zapraszam do uczestnictwa zarówno posiadaczy tych wędzisk, jak i wędkarzy, którzy chcą je zakupić i użytkować. Jeżeli chcesz się dowiedzieć wszystkiego o blankach, konstrukcjach, komponentach, sposobach i technice montażu, zastosowaniu i najwyższych walorach użytkowych tych wędzisk - to forum jest właśnie dla Ciebie!
Zachęcam do dyskusji.

Moderator: Ireneusz Matuszewski

blank do gum oraz wahadłówek

Postautor: Sławomir Strzykała dodano: sob sty 23, 2010 19:13

Panie Irku,

Mam zamiar zlecić wykonanie wędki w pracowni.Proszę doradzić mi blank z CD Blue Rapid.Łowię z brzegu głównie na gumy 8-12cm i c.w. 6-12 gram,wahadłówki typu mors,alga 2-3 oraz woblery ok.10cm.Czasami również łowię na warcie.Wędka ma służyć do połowu naszych "szczupaczków" tj.1-3kg.Długość kija jaką preferuję to 2,75.Bardzo duży mam problem w doborze c.w,takiego blanku.Boję się że wydam ok.1tys. zł na mój wymarzony kijek i nie będę zadowolony bo wezmę albo za delikatny kijek albo za "mocny".Tak naprawdę to zastanawiam się nad dwoma blankami tj.BLRBR2108M i BLRBR2108ML.Proszę o opinię tych blanków oraz który by był dla mnie najlepszy lub ewentualnie proszę o propozycję czegoś innego...

Dziękuję za info...
Sławomir Strzykała

Postautor: Ireneusz Matuszewski dodano: pn sty 25, 2010 10:06

Witam,
Uważam, że 2108M będzie odpowiedni, ML będzie za delikatny do podanych woblerów i Morsa oraz Algi 3.
Pozdrawiam,
Ireneusz Matuszewski
Ireneusz Matuszewski
Site Admin

Wróć do Wędkarstwo - Klasowe wędziska