Jaki kijek na sandacza z łodzi?

Forum "Fishing Center" jest przeznaczone wyłącznie dla pasjonatów, miłośników i użytkowników ręcznie montowanych, najwyższej światowej klasy wędzisk. Służy do dyskusji, porównań, wymiany doświadczeń i informacji na temat użytkowania, zastosowania, montażu, wyboru i zakupu "klasowych" wędzisk.
Zapraszam do uczestnictwa zarówno posiadaczy tych wędzisk, jak i wędkarzy, którzy chcą je zakupić i użytkować. Jeżeli chcesz się dowiedzieć wszystkiego o blankach, konstrukcjach, komponentach, sposobach i technice montażu, zastosowaniu i najwyższych walorach użytkowych tych wędzisk - to forum jest właśnie dla Ciebie!
Zachęcam do dyskusji.

Moderator: Ireneusz Matuszewski

Jaki kijek na sandacza z łodzi?

Postautor: Radek Oleszko dodano: pn paź 05, 2009 15:00

Witam serdecznie!
W tym sezonie i w każdym kolejnym mam zamiar dłubać z opadu sandałki.
Chciałbym zlecić budowę kijka długości 2,13 do 2,30 max,do główek 10-25gr. super czułego i najlepiej z rezonansem(czesto na jeziorach na których łowię jest b. duża fala itp). Bez różnicy czy jednoskład czy 2 skład.
Jaki blank by się do tego nadał? Może Batson HS 9001 ? Kwota w jakiej bym chciał się zamknąć to około 700PLN.
Czy Pan,Panie Irku mógłby mi coś zaproponować sensownego,spełniającego wyżej opisane parametry?
Pozdrawiam serdecznie,Radek
Radek Oleszko

Postautor: Ireneusz Matuszewski dodano: śr paź 07, 2009 09:40

Witam,
W podanej kwocie i parametrach można wykonać wędkę na tradycyjnej rękojeści. Może być HS9001. Ja proponuję ISB844 lub SB844.
Pozdrawiam,
Ireneusz Matuszewski
Ireneusz Matuszewski
Site Admin

Postautor: Radek Oleszko dodano: śr paź 07, 2009 11:12

Witam serdecznie Panie Irku!
Dziękuję bardzo za odpowiedz, popatrzyłem sobie w katalogu coż to są za blanki i nurtuje mnie kolejne pytanie :) Który, z proponowanych przez Pana blanków jest bardziej czuły?
Czy te blanki wogóle nadają się do montażu rezonansu?Jeśli tak, to ile wyniósłby mnie kijek na blanku SB844,rezonans,ubrany w Hardloye i szczytowy SiC? Jaki w tej chwili jest okres oczekiwania na montaż?
Pozdrawiam!
Radek Oleszko

Postautor: Ireneusz Matuszewski dodano: śr paź 07, 2009 13:16

Witam,
Ze względu na wymiary na żaden z proponowanych blanków nie można zastosować rękojeści rezonansowej.
Pozdrawiam,
Ireneusz Matuszewski
Ireneusz Matuszewski
Site Admin

Wróć do Wędkarstwo - Klasowe wędziska