autor: Dariusz Staniszewski dodano: śr mar 25, 2009 22:37
Witam.
Zainteresowany jestem zakupem w Państwa firmie wędki (z przeznaczeniem:kleń, jaź + pewnie jakieś przyłowy) dł. do 3m, c.w. myślę, że do 15g? Łowisko to Wisła (na odcinku warszawskim), Wkra, Narew, Świder, Pilica. Przynęty: tradycyjnie - woblery od 2 do 6 cm i obrotówki 0 i 1.
Przeglądając państwa ofertę, a także posiłkując się poradami na forum
moje zainteresowanie wzbudziły modele wędek zbrojone na blanku Batsona IST1141F, IST1142F oraz SH1141-2. A może jeszcze jakieś inne typy?
Ponieważ byłaby to moja pierwsza wędka z pracowni jestem otwarty na
wszelkie sugestie i propozycje. Który z wymienionych blanków najlepiej pasuje do podanych warunków łowiska i przynęt. Szczególnie interesuje mnie czy wędka na IST1142F obsłuży tak małe przynęty jak woblerki 2, 3 cm czy wirówki 0. Jak z wyrzutem i czuciem pracy tych wabików na takim blanku ? Czy blank na RX7 czy na RX6? Który lepszy (czy mając na uwadze warunki łowiska warto zainwestować w RX7 - różnica w cenie dość znaczna)
To tyle jeśli chodzi o blank. Co do reszty to myślałem o rękojeści rezonansowej...a co do przelotek, uchwytu i całej reszty to zdaje się na Państwa sugestie. Coś solidnego i nie koniecznie drogiego
':)'
I na koniec tradycyjne pytanie, o jakiej kwocie mówimy mając na uwadze wszystkie moje zachcianki javascript:emoticon':D'
Czy zmieścimy się do 1000 PLN?
Pozdrawiam. Darek S.