Batson RX7 9 stóp do linki 3#.

Forum "Fishing Center" jest przeznaczone wyłącznie dla pasjonatów, miłośników i użytkowników ręcznie montowanych, najwyższej światowej klasy wędzisk. Służy do dyskusji, porównań, wymiany doświadczeń i informacji na temat użytkowania, zastosowania, montażu, wyboru i zakupu "klasowych" wędzisk.
Zapraszam do uczestnictwa zarówno posiadaczy tych wędzisk, jak i wędkarzy, którzy chcą je zakupić i użytkować. Jeżeli chcesz się dowiedzieć wszystkiego o blankach, konstrukcjach, komponentach, sposobach i technice montażu, zastosowaniu i najwyższych walorach użytkowych tych wędzisk - to forum jest właśnie dla Ciebie!
Zachęcam do dyskusji.

Moderator: Ireneusz Matuszewski

Batson RX7 9 stóp do linki 3#.

Postautor: daniel kasprzak dodano: ndz wrz 21, 2008 20:03

Witam.
Mam pytanie dotyczące muchówki zbudowanej na blanku Batson XR7 o długości 9` i klasie 3 aftm, słyszałem różne opinie a niestety nie miałem okazji sam tym kijem pomachać.
Pierwsze pytanie jak jest właściwie akcja tego kija czy jest to kij o akcji średnio szybkiej czy bliżej mu do akcji szybkiej. Drugie me pytanie dotyczy linki jakiej używać do tego kija bo również słyszałem ze kijek ten należy przeciążyć i złożyć do niego linkę o klasę wyższą tzn. szur w klasie 4 wtedy dopiero kij dobrze się sprawuje (ładuje i wyrzuca linkę na odpowiedni dystans.)
Proszę o wszelkie uwagi.
Pozdrawiam.
daniel kasprzak

Postautor: Michal Wujek dodano: pn wrz 22, 2008 10:47

Witam,

Najlepiej bedzie skontaktowac sie z Romanem Pietrzakiem ( Specjalista Konin). Obecnie jest dystrybutorem muchowek Batsona.

Jesli chodzi o przeciazenie o klase to nie sadze zeby bylo konieczne. Muchowki z Rx7 jakie mialem w reku sprawowaly sie dobrze pod normalna linka WF.

Spojrz tez na nowe balnki muchowe CD szczegolnie ICT jesli szukasz czegos szybkiego. Ja czekam na taka 9'#6 jako ze starszym modelem GHR- 9' #4 jestem dalej zachwycony i jesli mial bym zostawic tylko jedna muchowke to wybor jest oczywisty mimo ze mam w swoje kolekcji wedki Sage czy T&T

Pozdrawiam,

Michal Wujek
Michal Wujek

Postautor: Ireneusz Matuszewski dodano: wt wrz 23, 2008 08:40

Witam,
Wędka jest o akcji średnio szybkiej. Tak jak napisał przedmówca, wędka bardzo dobrze pracuje pod linką WF 3. Kijek subtelny, lipieniowy. Różnych opinii raczej nie uzyskał Pan od użytkowników. Osobiście nie znam nie zadowolonej osoby z tego modelu wędki. Złe opinie mógł Pan uzyskać od niektórych sprzedawców lub monterów, osób nie znających się na wędkach. Sugeruję montaż u naszego dealera w Koninie.
Pozdrawiam,
Ireneusz Matuszewski
Ireneusz Matuszewski
Site Admin

Wróć do Wędkarstwo - Klasowe wędziska