ISP843F - pytanie do Pana Irka Matuszewskiego

Forum "Fishing Center" jest przeznaczone wyłącznie dla pasjonatów, miłośników i użytkowników ręcznie montowanych, najwyższej światowej klasy wędzisk. Służy do dyskusji, porównań, wymiany doświadczeń i informacji na temat użytkowania, zastosowania, montażu, wyboru i zakupu "klasowych" wędzisk.
Zapraszam do uczestnictwa zarówno posiadaczy tych wędzisk, jak i wędkarzy, którzy chcą je zakupić i użytkować. Jeżeli chcesz się dowiedzieć wszystkiego o blankach, konstrukcjach, komponentach, sposobach i technice montażu, zastosowaniu i najwyższych walorach użytkowych tych wędzisk - to forum jest właśnie dla Ciebie!
Zachęcam do dyskusji.

Moderator: Ireneusz Matuszewski

ISP843F - pytanie do Pana Irka Matuszewskiego

Postautor: Dariusz Siwerd dodano: wt maja 20, 2008 19:11

Witam wszystkich,

pragnę zbudować kijek pstrągowy na małe rzeczki i siurki. Wybór padł na blank Batsona ISP843F ze względu na długośc (2,13 dla mnie ideał w tych warunkach) i wielkość przynęt (raczej małe, błystki od 0 do 2, ze wskazaniem na 0 albo 1, woblery max. 4,5cm). Oczekiwanie co do pracy wędki to przede wszystkim możliwość zacięcia ryby i bezpieczny hol (ugięcie, amortyzacja ogólnie bardzo dobre trzymanie ryby). Nie leżą mi kije sztywne o akcji wybitnie szczytowej, zwłaszcza przy przedziale najczęściej poławianych ryb w takich ciekach (35-45). Ponieważ nie miałem okazji "macać" tego blanku, ani kija na nim wykonanego proszę o jakiś komentarz i ewentualnie potwierdzenie, czy jest to blank spełniający moje oczekiwania.
Dodatkowo proszę o info jak wygląda dostępność tych blanków.
Ponieważ obawiam się, że Pana pracownia jest zarzucona zamówieniami i najbliższy termin realizacji zamówienia na wykonanie kija byłby pod koniec roku (po sezonie) proszę o informacje czy np. Pan Paweł Olszewski współpracuje z Pańską pracownią, tzn. czy jest nadal aktywnym zbrojmistrzem.

Pozdrawiam serdecznie

Dariusz Siwerd
Dariusz Siwerd

Postautor: Ireneusz Matuszewski dodano: śr maja 21, 2008 09:16

Witam,

Blank jest dobrany idealnie pod podane przynęty, warunki połowu i wielkości ryb. U mnie najbliższy termin wykonania wędki 12/13 czerwca. Paweł Olszewski nadal współpracuje z FC. Blanki są dostępne od ręki.

Pozdrawiam,
Ireneusz Matuszewski
Ireneusz Matuszewski
Site Admin

Postautor: Dariusz Siwerd dodano: śr maja 21, 2008 13:02

Dziękuję serdecznie za szybką odpowiedź.
Hmm, termin brzmi obiecująco. prosiłbym w tym układzie o wstępną wycenę zbrojenia. Parametry powiedzmy takie:
- przelotki Fuji Alconite,
- uchwyt Fuji DNPS M18B jeżeli pasuje do blanku (ew. jakiś DPS)
- rękojeść tradycyjna, możliwie krótka z korka klasy AB, może być wykończona korko-gumą.
Odpowiedź może być na maila. W razie dalszych rozmów pozostałe szczegóły do ustalenia w odrębnej korespondencji.

Pozdrawiam

Darek Siwerd
Dariusz Siwerd

Postautor: Ireneusz Matuszewski dodano: śr maja 21, 2008 14:21

Witam ponownie,
Cała wędka na Alconite i szczytowym SiC, DPS i korku AB wyniesie 641,50.-
Pozdrawiam,
Ireneusz Matuszewski
Ireneusz Matuszewski
Site Admin

Zakup blanku ISP843F - jaka procedura

Postautor: Dariusz Siwerd dodano: pn cze 02, 2008 18:13

Przepraszam za małą przerwę czasową, ale każdy koniec miesiąca to dla mnie urwanie głowy. Wracając do temat, chciałbym zamówić blank ISP843F. Czy mam wysłać oddzielnego maila z zamówieniem, adresem dostawy i pozostałym danymi? Proszę też o określenie dokładnej kwoty do zapłaty (wraz z kosztami transportu), abym mógł zrobić przelew. No chyba, że preferowana jest wysyłka za pobraniem.

Dariusz Siwerd
Dariusz Siwerd

Postautor: Ireneusz Matuszewski dodano: wt cze 03, 2008 07:43

Witam,
Proszę o zamówienie na maila. Podam cenę i koszty wysyłki.
Pozdrawiam,
Ireneusz Matuszewski
Ireneusz Matuszewski
Site Admin

Postautor: Przemek dodano: śr wrz 02, 2009 19:51

Witam. Jaki jest obecnie koszt wykonania wędki w wyżej wymienionej specyfikacji, jednak z uchwytem DPS, oraz w wersji z przelotkami Forecast zamiast alconite plus DPS. Wiadomo że ceny komponentów poszły do góry. Dziękuję za odpowiedź.
Przemek

Postautor: Adam Golędzinowski dodano: ndz wrz 06, 2009 19:08

Witam,
czy ten blank można uzbroić w rękojęść rezonansową?
Prosił bym również o zaktualizowanie ceny uzbrojenia blanku wyżej wymienione komponenty.Jeżeli będzie możliwość to z rezonansem.
Adam Golędzinowski

Postautor: Ireneusz Matuszewski dodano: pn wrz 07, 2009 20:42

Witam,
Do 21 września jestem na urlopie. Po powrocie będę podawał kalkulacje na wędki.
Przepraszam i pozdrawiam,
Ireneusz Matuszewski
Ireneusz Matuszewski
Site Admin

Postautor: Przemek dodano: sob paź 03, 2009 13:23

Witamy po urlopie Panie Ireneuszu. Czy można teraz prosić o ww kalkulacje? Jeszcze pytanko małe. Czy wystarczą do tego blanku przelotki Forecast, czy zaleca Pan jednak zbrojenie na Alconite? Nie ukrywam że budżet mam ograniczony, a ten blank bardzo by mi pasował.
Przemek

Postautor: Ireneusz Matuszewski dodano: pn paź 05, 2009 09:26

Witam,
Przepraszam, przeoczyłem ten temat. ISP843F może być wykonany na Forecastach. Przy szczycie SiC, korku kl. A, uchwycie DPSM18 i końcówce Fuji ERC koszt wędki wyniesie 671 zł. Na Alconite koszt zwiększy się o ok. 100 zł.
Pozdrawiam,
Ireneusz Matuszewski
Ireneusz Matuszewski
Site Admin

Wróć do Wędkarstwo - Klasowe wędziska