St.Croix -Wild River WS96MHF2 2,89m c.w.10 do 35gr

Forum "Fishing Center" jest przeznaczone wyłącznie dla pasjonatów, miłośników i użytkowników ręcznie montowanych, najwyższej światowej klasy wędzisk. Służy do dyskusji, porównań, wymiany doświadczeń i informacji na temat użytkowania, zastosowania, montażu, wyboru i zakupu "klasowych" wędzisk.
Zapraszam do uczestnictwa zarówno posiadaczy tych wędzisk, jak i wędkarzy, którzy chcą je zakupić i użytkować. Jeżeli chcesz się dowiedzieć wszystkiego o blankach, konstrukcjach, komponentach, sposobach i technice montażu, zastosowaniu i najwyższych walorach użytkowych tych wędzisk - to forum jest właśnie dla Ciebie!
Zachęcam do dyskusji.

Moderator: Ireneusz Matuszewski

St.Croix -Wild River WS96MHF2 2,89m c.w.10 do 35gr

Postautor: Tomasz Jamróz dodano: pn sty 08, 2007 12:05

Witam!Potrzebuje wiadomosci na temat tego kija,np.jak sie zachowuje przy łowieniu na woblery,gumy,czy jest szybki czy kluskowaty?Jeżeli ktoś łowi takim kijem prosze napisanie swoich spostrzeżeń.
Tomasz Jamróz

Postautor: Sławek Oppeln Bronikowski dodano: pn sty 08, 2007 20:44

Nie łowiłem tym kijem, ale oglądałem go u Wojtka Ż. Jest to tradycyjna, w dobrym tego słowa znaczeniu , wędka do tyrania na wszystkie możliwe sposoby. Ze sztywnym dołem i łagodniejszym topem. 30,20,16,10,8,7,7,6 +6 top aluoxy.. 18 " handle..
O szybkiej pracy.
Przy zwykłym użytkowaniu nie do zarżnięcia.
Chyba że pójdziesz w ślady niejakiego Bubki ..
Sławek Oppeln Bronikowski

ST.CROIX.

Postautor: MARIUSZ DRABIK dodano: pt sty 12, 2007 22:00

Witam. Znam te wędki doskonale bo łowiłem nimi parę latek.
Łowiłem modelem WS106MHF2, WS96MHF2,WS106MLF2.Są to wedki z przeznaczeniem do połowu w wiekszych rzekach. Wędki te jeżeli chodzi o walory użytkowe nie odbiegają od pozostałych renomowanych braci rodem z USA.Zbudowano ich na blankach SCII (IM6) co pozwala się domyśleć o ich wytrzymałości i dużej sile.Doskonale przenoszą drgania, a ich akcja jest dość szybka.Są to sprężyste kije co doskonale widać po odległościach jakie się nimi osiąga w czasie wyrzutu przynęty.Dość szybkie by zaciąć pewnie sandacza i dość wytrzymałe by stawić czoła sumkowi.Ich akcja doskonale pasuje do połowów plecionkami i nie gubią juz zaciętych ryb.Mogę śmiało potwierdzic tezę swojego poprzednika o ich niezawodności i że słyną z tego. Są to wedki dla ludzi czynu a nie kolekcjonerów sprzętu. :D :D :D
MARIUSZ DRABIK

Postautor: Ireneusz Matuszewski dodano: sob sty 13, 2007 15:48

Witam,
Zgadzam się z przedmówcą. To klasowe, godne polecenia blanki. Jedno zastrzeżenie - w/g mojej wiedzy SCII to standardowy grafit I generacji, a nie IM6. Odpowiednikami materiałowymi są Talon Explorer, Lamiglas G1000 czy Batson Forecast RX6.
Pozdrawiam,
Ireneusz Matuszewski
Ireneusz Matuszewski
Site Admin

Wróć do Wędkarstwo - Klasowe wędziska