Blank Batson RX7 ISP784F - koszt uzbrojenia

Forum "Fishing Center" jest przeznaczone wyłącznie dla pasjonatów, miłośników i użytkowników ręcznie montowanych, najwyższej światowej klasy wędzisk. Służy do dyskusji, porównań, wymiany doświadczeń i informacji na temat użytkowania, zastosowania, montażu, wyboru i zakupu "klasowych" wędzisk.
Zapraszam do uczestnictwa zarówno posiadaczy tych wędzisk, jak i wędkarzy, którzy chcą je zakupić i użytkować. Jeżeli chcesz się dowiedzieć wszystkiego o blankach, konstrukcjach, komponentach, sposobach i technice montażu, zastosowaniu i najwyższych walorach użytkowych tych wędzisk - to forum jest właśnie dla Ciebie!
Zachęcam do dyskusji.

Moderator: Ireneusz Matuszewski

Blank Batson RX7 ISP784F - koszt uzbrojenia

Postautor: Marcin Szul dodano: ndz wrz 03, 2006 21:35

Witam Panie Irku,

Jak w temacie - jaki byłby u Pana koszt uzbrojenia tego blanku (samo uzbrojenie, bez ceny blanku)? Chodzi mi o wersję maksymalnie ekonomiczną (korek, przelotki, itp.).

Miałby z tego powstać kijek moderate-fast do jeziorowego spinningu z łodzi - woblery, wirówki, wahadłówki - "polski" szczupak (metrówek nie przewiduję :wink: ) i większy okoń.

Pozdrawiam,
Marcin
Marcin Szul

Postautor: Ireneusz Matuszewski dodano: pn wrz 04, 2006 18:31

Witam,
Cena montażu łącznie z komponentami nie powinna przekroczyć 350 zł.
Pozdrawiam,
Ireneusz Matuszewski
Ireneusz Matuszewski
Site Admin

Postautor: Marcin Szul dodano: pn wrz 04, 2006 20:39

Czy mógłbym poprosić o rozbicie tego 350 zł na poszczególne komponenty + robociznę? Tak jak wspominałem, w wersji ekonomicznej.

Pozdrawiam,
Marcin
Marcin Szul

Postautor: Ireneusz Matuszewski dodano: wt wrz 05, 2006 18:54

Witam,
Proszę wybrać konkretne komponenty ze strony FC. Wtedy zrobię kalkulację.
Pozdrawiam,
Ireneusz Matuszewski
Ireneusz Matuszewski
Site Admin

Postautor: Marcin Szul dodano: czw wrz 07, 2006 14:02

Panie Irku,

Ja nie wiem / nie orientuję się, jakie konkretne komponenty wybrać do tego blanku.

Chodziło mi o to, aby to Pan, polegając na Pana doświadczeniu i znajomości danego blanku, wybrał do niego najlepiej pasujące komponenty, pamiętając o mojej prośbie o ich ekonomiczną wersję. Np. jeśli stwierdzi Pan, że przelotki nie muszą być Fuji, a spokojnie wystarczą Forecast'y, to niech będą te tańsze i mi takie zapewnienie wystarczy. Czyli jeśli nie musi być (z jakichś powodów - np. masa danego typu przelotek i ich wpływ na akcję gotowego kija). To samo tyczy się uchwytów, rękojeści, lakierów, nici itp.

Pozdrawiam,
Marcin
Marcin Szul

Postautor: Ireneusz Matuszewski dodano: pt wrz 08, 2006 18:27

Witam,
Jest to blank 14 funtowy o mocy M/Heavy a więc dość mocny. Proponuję przelotki: szczyt 8, dalej 07; 08; 10; 12; 20; 30. Korek klA, uchwyt Fuji DPSM18, kapsel forecast, pierścień BWC, zaczep BHKL. Aby naksymalnie obniżyć koszty zgodnie z zaleceniem, proponuję przelotki forecast Batsona.
Cena kpl. przelotek 38,00.-
rękojeść 148,00.-
robocizna 100,00.-
Razem 286,00.-
Pozdrawiam,
Ireneusz Matuszewski
Ireneusz Matuszewski
Site Admin

Wróć do Wędkarstwo - Klasowe wędziska