troć

Forum "Fishing Center" jest przeznaczone wyłącznie dla pasjonatów, miłośników i użytkowników ręcznie montowanych, najwyższej światowej klasy wędzisk. Służy do dyskusji, porównań, wymiany doświadczeń i informacji na temat użytkowania, zastosowania, montażu, wyboru i zakupu "klasowych" wędzisk.
Zapraszam do uczestnictwa zarówno posiadaczy tych wędzisk, jak i wędkarzy, którzy chcą je zakupić i użytkować. Jeżeli chcesz się dowiedzieć wszystkiego o blankach, konstrukcjach, komponentach, sposobach i technice montażu, zastosowaniu i najwyższych walorach użytkowych tych wędzisk - to forum jest właśnie dla Ciebie!
Zachęcam do dyskusji.

Moderator: Ireneusz Matuszewski

troć

Postautor: pawel marczak dodano: wt paź 24, 2006 18:55

witam
Dzięki wielkie za kijek, wspaniale się spisuje(niestety na razie na sucho, tzn nasze polskie łowiska nie obdarzyły mnie rybą,ale poziom Wisły pozostawia wiele do życzenia). Dopiero odebrałem wędke a już zastanawiam się nad kolejną.
Mam na myśli talona MH2 9,6 ft cw. 28-90g. Czy nada się to cudo na troć i ewentualne letnie pościgi za wąsatym, czy może jakieś inne propozycje
:D
pawel marczak

Postautor: Ireneusz Matuszewski dodano: śr paź 25, 2006 19:22

Witam,
Cieszę się, że wędka dobrze się spisuje. Odradzam montowanie wędki trociowej na 96 MH2. Jest zdecydowanie za sztywny. Na suma czy głowacicę jak najbardziej. Jeżeli dopuszcza Pan wędkę w długości 9 stóp (2,75m) polecam typowy blank łososiowy Batsona ISA1086F. Z Talona 90MHXF2 lub mocniejszy 90HXF2. Jeżeli ma być dłużej, proponuję Talona 100MHXF2 lub Batsona ISA1266F.
Pozdrawiam,
Ireneusz Matuszewski
Ireneusz Matuszewski
Site Admin

Postautor: pawel marczak dodano: pt paź 27, 2006 19:26

Witam
Dziękuje za szybką odpowiedż. Potrzebne mi coś szybkiego, mocnego z czułą(jak na parametry tego blanku) szczytówką, czy coś ewentualnie z Talona explorera npMHXF2, czy może lepszy będzie 9,6ft MH3.
A może nowa seria CD będzie miała coś odpowiedniego( Prawdopodobnie dopiero luty marzec będe miał możliwość odwiedzić Pomoże więc bardzo mi się nie śpieszy) :P
PS: dziś mój nowyTalon został wreszcie "rozdziewiczony" :D coprawda tylko szczupłe i okonie ale BAJKA, jeszce raz dziękuje za świetne doradztwo odnośnie wyboru kijka :D
pawel marczak

Wróć do Wędkarstwo - Klasowe wędziska