Coś nowego!!!!

Forum "Fishing Center" jest przeznaczone wyłącznie dla pasjonatów, miłośników i użytkowników ręcznie montowanych, najwyższej światowej klasy wędzisk. Służy do dyskusji, porównań, wymiany doświadczeń i informacji na temat użytkowania, zastosowania, montażu, wyboru i zakupu "klasowych" wędzisk.
Zapraszam do uczestnictwa zarówno posiadaczy tych wędzisk, jak i wędkarzy, którzy chcą je zakupić i użytkować. Jeżeli chcesz się dowiedzieć wszystkiego o blankach, konstrukcjach, komponentach, sposobach i technice montażu, zastosowaniu i najwyższych walorach użytkowych tych wędzisk - to forum jest właśnie dla Ciebie!
Zachęcam do dyskusji.

Moderator: Ireneusz Matuszewski

Coś nowego!!!!

Postautor: Bogdan Grzywacz dodano: wt wrz 26, 2006 23:43

Witam Irku.Chodzi mi po głowie taki pomysł na uzbrojenie kijka pstrągowego,lekkiego,szybkiego mającego zapas mocy gdy trafi się większy przyłów,pod multiplikator niskoprofilowy,zazbrojenie TOP + skromne zdobnictwo cw.od 2do10gr.woblerki,małe gumki i obrotówki długość kijka 180cm.Znalazłem coś takiego ale z tą długością gorzej:ISB 780 RX7 i ISB 781 RX7.Co TY na to a może mój wybór jest do bani i zaoferujesz coś innego inny blank.Jeżeli skrócenie któregoś z tych blanków pogorszy efekty to zostawimy oryginał.Pozdrawiam.
Bogdan Grzywacz

Postautor: Ireneusz Matuszewski dodano: czw wrz 28, 2006 17:38

Witam,
Proponuję, abyś skontaktował się z z forum multiplikator.pl Tam są wędkarze łowiący wędkami takimi jakiej poszukujesz. Z pewnością doradzą jaki blank wybrać i w co uzbroić. Zapytaj również na jerkbajt.pl . Tu z pewnością udzieli Ci rady specjalista w tej dziedzinie-Andrzej Nowik.
Pozdrawiam,
Ireneusz Matuszewski
Ireneusz Matuszewski
Site Admin

Postautor: friko dodano: śr paź 11, 2006 08:41

Witam,

Irek zapomniał dodac iż na blanku ISB 781 zrobił dla mnie jakiś czas temu lekki kijek castingowy :)
Jest to kij "szyty na miare" wykonany dokładnie wg mojego zamówienia, jestem z niego bardzo zadowolony. Użytkuję w zestawie z multiplikatorem shimano scorpion 1001 pod woblery i inne przynety o gramaturze w okolicach 10 gram, z przeznaczeniem pod sredniego drapieznika.
Mysle ze na tym blanku mógłby wyjść również świetny kijek spinningowy do lekkiego opadu.

Pozdrawiam
Friko
-------------------------
http://jerkbait.pl
friko

Wróć do Wędkarstwo - Klasowe wędziska