Na początku pragnę się przywitać i pozdrowić wszystkich użytkowników.
Szanowny Panie Ireneuszu.
Mam zamiar zamówić u pana wędkę sandaczową na blanku opisanego Batsona ISB 802.75 (okolice zima-wiosna), gdyż odpowiada on niemal idealnie moim wymaganiom. Moje pytanie dotyczy jednak możliwości poprawienia w pana firmie wędki,którą już posiadam. Niestety, nie będzie mnie stać na to, aby zamówić sobie dwie wędki (no może w przyszłości), a łowię sporo na ciężkie koguty. Posiadam do tego celu wędkę seryjną popularnej firmy. Blank tej wędki to kompozyt szklano-węglowy i uważam, że akurat on ma całkiem spore możliwości, jednak wędka jest źle uzbrojona. Przeróbka miałaby polegać na demontażu seryjnej rękojeści, poprawie wyważenia (konieczne byłoby prawdopodobnie przesunięcie uchwytu kołowrotka do przodu i być może lekkie jej skrócenie) montażu uchwytu SKSS oraz montażu jakiegoś zakończenia(bez rękojeści - chcę ją maksymalnie odchudzić), poprawieniu rozstawu przelotek (mogą zostać te, które są). Rękojeść rezonansowa chyba tam nie wejdzie, bo blank jest dosyć gruby. Proszę o odpowiedź, czy istnieje taka możliwość oraz ewentualna wycenę. Jeżeli nie świadczy pan takich usług, być może mógłby pan kogoś polecić. Pozdrawiam.