Blank pod obrotówki

Forum "Fishing Center" jest przeznaczone wyłącznie dla pasjonatów, miłośników i użytkowników ręcznie montowanych, najwyższej światowej klasy wędzisk. Służy do dyskusji, porównań, wymiany doświadczeń i informacji na temat użytkowania, zastosowania, montażu, wyboru i zakupu "klasowych" wędzisk.
Zapraszam do uczestnictwa zarówno posiadaczy tych wędzisk, jak i wędkarzy, którzy chcą je zakupić i użytkować. Jeżeli chcesz się dowiedzieć wszystkiego o blankach, konstrukcjach, komponentach, sposobach i technice montażu, zastosowaniu i najwyższych walorach użytkowych tych wędzisk - to forum jest właśnie dla Ciebie!
Zachęcam do dyskusji.

Moderator: Ireneusz Matuszewski

Blank pod obrotówki

Postautor: Krzysztof Ozon dodano: pt sie 17, 2012 11:42

Witam wszystkich forumowiczów.
Mam pytanie do pana Irka. Szukam blanku do połowu na obrotówki max do rozmiaru 4.Wędka miała by służyć do łowienia okoni czyli musi być w miarę sztywna przy prowadzeniu przynęty i na tyle miękka w czasie holu aby rybki nie spadały. Najbardziej pasowałaby mi długość 2,60 - 2,90. Łowisko to najczęściej kanały ze stojącą wodą lub bardzo słabym uciągiem, Głębokość do 5m. Długość łowionych okoni to najczęściej 30 - 40 cm.
Dodam tylko że poszukuję w miarę taniego blanku.
Pozdrawiam Krzysztof.
Krzysztof Ozon

Postautor: Ireneusz Matuszewski dodano: pt sie 17, 2012 12:32

Witam,

A jaka będzie najmniejsza obrotówka?

Pozdrawiam,
Ireneusz Matuszewski
Ireneusz Matuszewski
Site Admin

Postautor: Krzysztof Ozon dodano: pt sie 17, 2012 13:21

Myślę że nr3 i 4 to będzie 90% przynęt. Na pewno nie będzie mniejszej niż nr. 2.
Krzysztof Ozon

Postautor: Ireneusz Matuszewski dodano: pt sie 17, 2012 15:21

Witam,

W takim razie odpowiednie będą blanki Batsona IST 1024, 1084, 1143 oraz ich odpowiedniki DSS z grafitu RX6. Znakomite będą MHX-y ST1023F i 1083F.

Pozdrawiam,
Ireneusz Matuszewski
Ireneusz Matuszewski
Site Admin

Wróć do Wędkarstwo - Klasowe wędziska