Pytanie o blank MHX

Forum "Fishing Center" jest przeznaczone wyłącznie dla pasjonatów, miłośników i użytkowników ręcznie montowanych, najwyższej światowej klasy wędzisk. Służy do dyskusji, porównań, wymiany doświadczeń i informacji na temat użytkowania, zastosowania, montażu, wyboru i zakupu "klasowych" wędzisk.
Zapraszam do uczestnictwa zarówno posiadaczy tych wędzisk, jak i wędkarzy, którzy chcą je zakupić i użytkować. Jeżeli chcesz się dowiedzieć wszystkiego o blankach, konstrukcjach, komponentach, sposobach i technice montażu, zastosowaniu i najwyższych walorach użytkowych tych wędzisk - to forum jest właśnie dla Ciebie!
Zachęcam do dyskusji.

Moderator: Ireneusz Matuszewski

Pytanie o blank MHX

Postautor: Mirosław Jeruzalski dodano: wt lut 28, 2012 14:42

Witam serdecznie. Chcę zmontować sobie wędkę dwuczęściową. Łowię z łodzi głównie na Bugu szczupaki gumami z główkami o cw. 15-25gr. Trudne warunki do łowienia, bardzo dużo starych pni i różnych zawad.
Zastanawiam się nad blankami MB843-2MHX, 2,13 cw.9-28, Ib12-20, Fast, Heavy lub MB843-2MHX, 2,13 cw.7-21, Ib10-17, Fast, Med/H. Proszę o poradę który będzie odpowiedniejszy. Zaznaczam, że wolę wędki sztywniejsze. Warunki w których łowię nie pozwalają na długi hol ryby.
A może mi Pan zaproponuje coś innego w podobnej cenie jak w/w blanki?.
Mirosław Jeruzalski

Postautor: Ireneusz Matuszewski dodano: śr lut 29, 2012 10:12

Witam,

To zależy jakiej wielkości stosuje Pan gumy.

Pozdrawiam,
Ireneusz Matuszewski
Ireneusz Matuszewski
Site Admin

gumy 4",5"

Postautor: Mirosław Jeruzalski dodano: śr lut 29, 2012 14:05

Dziękuję z odpowiedż.
przeważnie łowię gumami 4" i 5".
Do tej pory łowiłem seryjnym spiningiem o cw 15-45 gr. o akcji Mod/f.
O ile jestem w stanie sobie wyobrazić akcję i pracę seryjnie produkowanej wędki to niestety nie mogę tego zrobić z takimi wędkami jak Pana. Nijak się mają parametry wędzisk seryjnych do Pańskich i tu mam zagwostkę bo spośród blanków dwuczęściowych MHX o dł. 2.13 nie występują wędki o cw 15-45 gr. - i cóż tu począć?.
Mirosław Jeruzalski

Postautor: Ireneusz Matuszewski dodano: śr lut 29, 2012 14:59

Witam,

No właśnie, nijak się mają moje wędki do masowych. Dlatego zaproponuję montaż wędki na blanku MB844-2-MHX i temat mamy załatwiony. Wędka na tym blanki w standardowej wersji w korku i na Alconite kosztuje 784,00.-

Pozdrawiam,
Ireneusz Matuszewski
Ireneusz Matuszewski
Site Admin

Wróć do Wędkarstwo - Klasowe wędziska