wędka do wszystkich przynęt

Forum "Fishing Center" jest przeznaczone wyłącznie dla pasjonatów, miłośników i użytkowników ręcznie montowanych, najwyższej światowej klasy wędzisk. Służy do dyskusji, porównań, wymiany doświadczeń i informacji na temat użytkowania, zastosowania, montażu, wyboru i zakupu "klasowych" wędzisk.
Zapraszam do uczestnictwa zarówno posiadaczy tych wędzisk, jak i wędkarzy, którzy chcą je zakupić i użytkować. Jeżeli chcesz się dowiedzieć wszystkiego o blankach, konstrukcjach, komponentach, sposobach i technice montażu, zastosowaniu i najwyższych walorach użytkowych tych wędzisk - to forum jest właśnie dla Ciebie!
Zachęcam do dyskusji.

Moderator: Ireneusz Matuszewski

Postautor: krzysztofKopyś dodano: śr lut 08, 2012 15:20

Dzień dobry panie Irku. Mam ogromną prośbę czy mógł by mi pan powiedzieć czy można zrobić np wędkę okoniową do gum,kogutów i woblerów czy na każdy rodzaj przynęty musi być oddzielna wędka. Bardzo proszę o odpowiedź.
krzysztofKopyś

Postautor: Ireneusz Matuszewski dodano: śr lut 08, 2012 16:07

Dzień dobry,

Myślę że można. Wszystko zależy od wielkości i wagi podanych przynęt. Ważna jest też długość wędki.

Pozdrawiam,
Ireneusz Matuszewski
Ireneusz Matuszewski
Site Admin

węka do wszystkiego

Postautor: krzysztofKopyś dodano: śr lut 08, 2012 17:14

Chodzi mi o wędkę na łódkę. Ciężar przynęt tak do 25g.
krzysztofKopyś

Postautor: Ireneusz Matuszewski dodano: czw lut 09, 2012 09:40

W takim razie będę poruszał się w długościach 2,0m do 2,30m. Proszę podać dolny cw. oraz czy wędka ma być jedno czy 2-częściowa.
Ireneusz Matuszewski
Site Admin

Postautor: krzysztofKopyś dodano: czw lut 09, 2012 21:04

Myślę że dolne cw to 5g nie ma róznicy dla mnie to obojętne czy jedno czy dwu częściowa tylko która będzie lepsza.Jestem wielkim fanem pana oglądałem z panem wszystkie odcinki z wędką nad wodę. :D
krzysztofKopyś

Postautor: Ireneusz Matuszewski dodano: pt lut 10, 2012 09:26

Witam,

Za duża rozpiętość wagowa przynęt. Z korespondencji można wnioskować, że chce Pan łowić zarówno gumą z 5g główką i kogutem 25g. Proszę się jeszcze raz zastanowić nad wędką i zweryfikować przynęty oraz zakres wagowy.

Pozdrawiam,
Ireneusz Matuszewski
Ireneusz Matuszewski
Site Admin

Wróć do Wędkarstwo - Klasowe wędziska