Witam wszystkich.
Panie Irku zastanawiam sie nad wyborem wedki pod Jazia i Klenia, przy czym glownym celem wypraw jest Klen.
Moje lowiska to rzeka Warta, glowne przynety to woblery 3-5 cm duzo rzadziej obrotowki 1 i 2 oraz male wahadelka. Chcialbym aby wedka miala dlugosc 3 metrow ladnie amortyzowala odjazdy ryb( tu chyba bedzie lepsze troszke glebsze ugiecie).Powinna tez wyrzucac woblerki na przywoite odleglosci i miec troszke mocy na wypadek przylowu szczupaka i bolenia (sztuki do 70 cm).
Upatrzylem sobie blank Talona 100MLXF2 VI plus (do 14 gram) znalazlem sporo pozytywnych opinii na jego temat. Wedka bylaby uzbrojona w dobrej jakosci korek, uchwyt Fuji DPS, i jakies dobre lekkie przelotki; na mysl przychodza mi tytanowe. ( to oczywiscie dosc ogolnie narazie).
Wedka mialaby pracowac z zylka i byc przeznacozna pod rybki 40+
Na koniec chcialbym zapytac czy to dobry wybor, jaki jest maksymalny zakres przynet dla tego blanku w przypadku woblerow a takze czy wsrod blankow CD tez by cos bylo?
Prosze rowniez powiedziec co by pan zmienil i kiedy bylby kij gotowy gdyby zamowienie bylo zlozone na dniach. Dodam rowniez iz niestety wszystkie sprawy jestem zmuszony zalatwiac za pomoca internetu poniewaz mieszkam zbyt daleko a bardzo zalezy mi aby kij byl z FC.
Dziekuje.