Spining na fiordy

Forum "Fishing Center" jest przeznaczone wyłącznie dla pasjonatów, miłośników i użytkowników ręcznie montowanych, najwyższej światowej klasy wędzisk. Służy do dyskusji, porównań, wymiany doświadczeń i informacji na temat użytkowania, zastosowania, montażu, wyboru i zakupu "klasowych" wędzisk.
Zapraszam do uczestnictwa zarówno posiadaczy tych wędzisk, jak i wędkarzy, którzy chcą je zakupić i użytkować. Jeżeli chcesz się dowiedzieć wszystkiego o blankach, konstrukcjach, komponentach, sposobach i technice montażu, zastosowaniu i najwyższych walorach użytkowych tych wędzisk - to forum jest właśnie dla Ciebie!
Zachęcam do dyskusji.

Moderator: Ireneusz Matuszewski

Spining na fiordy

Postautor: Mariusz Grzegrzółka dodano: czw lut 02, 2012 12:05

Witam.
Potrzebuje spining do łowienia z łodzi.
Długość: raczej krótki, może być 1 częściowy ale nie koniecznie, do 2,4m
Przynęty w zakresie 40-80 gram( lekkie pilkery, gumy na główkach w wyżej wymienionej gramaturze). Zależy mi na dość lekkim blanku, o szczytowej akcji przechodzącej w głębsze ugięcie pod rybą. Ryby to czerniaki i dorsze w zakresie 2-6 kg. Zależy mi na dość delikatnym,czułym wędzisku dającym dużo przyjemności z połowu wędkarzowi. Jeśli by dopasować także ten blank do trolingowania było by super- wiadomo do norwegi nie jedzie się raz w tygodniu. Szkoda żeby ten kij leżał w szafie cały rok. Jeśli się nie da to trudno. Co by było odpowiednie do powyższego opisu? Chciałbym wstępnie rozeznać się z tematem blanków i cen. W przyszłym tygodniu zjawiłbym się u Pana w pracowni.
Pozdrawiam Mariusz
Mariusz Grzegrzółka

Postautor: Ireneusz Matuszewski dodano: czw lut 02, 2012 12:15

Witam,

Znajdziemy coś odpowiedniego. Trudno rozmawiać o cenie nie mając wybranego blanku i komponentów. Myślę, że na miejscu w pracowni wszystko ustalimy.

Pozdrawiam,
Ireneusz Matuszewski
Ireneusz Matuszewski
Site Admin

Wróć do Wędkarstwo - Klasowe wędziska