Batson na klenio-jazia

Forum "Fishing Center" jest przeznaczone wyłącznie dla pasjonatów, miłośników i użytkowników ręcznie montowanych, najwyższej światowej klasy wędzisk. Służy do dyskusji, porównań, wymiany doświadczeń i informacji na temat użytkowania, zastosowania, montażu, wyboru i zakupu "klasowych" wędzisk.
Zapraszam do uczestnictwa zarówno posiadaczy tych wędzisk, jak i wędkarzy, którzy chcą je zakupić i użytkować. Jeżeli chcesz się dowiedzieć wszystkiego o blankach, konstrukcjach, komponentach, sposobach i technice montażu, zastosowaniu i najwyższych walorach użytkowych tych wędzisk - to forum jest właśnie dla Ciebie!
Zachęcam do dyskusji.

Moderator: Ireneusz Matuszewski

Batson na klenio-jazia

Postautor: Zbigniew Pawul dodano: wt sty 03, 2012 20:34

Witam Serdecznie!
Panie Ireneuszu chciałbym zamówić u Pana wędkę z przeznaczeniem na klenia i jazia plus ewentualnie przy okazji okoń, ale w formie przyłowu raczej. Wstępnie jestem zdecydowany na Batsona RX6 DSS1082-2 w wersji podstawowej z cennika jedynie mam obawy jak poradzi sobie kijek na tym blanku z najmniejszymi przynetami, typu woblerki smużaki, obrotówki 0, czy gumki na główkach np 1,5gr, czy będę wstenie wykonać tak małymi przynętami wystarczojąco długie żuty, i czy ich praca będzie wyczuwalna?
Zastanawiałem się również nad blankiem DSS1141-2 pewnie jest odpowiedniejszy do mniejszych przynęt, aczkolwiek często lowię w sporym nurcie i obawiam się czy poradzi sobie z holem większego klenia, bądz bolenia, które też trawiają mi się jako przyłowy i czy nie będzie się za bardzo poddawał prowadząc np 3cm woblera przy sporym uciągu.
Sam nie mogę się zdecydować proszę więc o poradę.
PS: W grę wchodzą raczej tylko blanki RX6, ponieważ RX7 trochę przekraczają mój budżet, no chyba, że Pana zdaniem, któryś z blanków RX7, byłby dla mnie idealny i dużo lepszy niż wymienione przeze mnie, wtedy byłbym skłonny to przemyśleć :)
Zbigniew Pawul

Postautor: Ireneusz Matuszewski dodano: śr sty 04, 2012 10:05

Witam,

Proszę zapomnieć o łowieniu 1,5g przynętą na wędkę bez wklejki. DSS1082 jest dobrym wyborem. Można poprowadzić tym kijem małego woblera, obrotówkę 0 czy 1. Kij pozwoli panować nad rybą do 1,5-2 kg.

Pozdrawiam,
Ireneusz Matuszewski
Ireneusz Matuszewski
Site Admin

Postautor: Zbigniew Pawul dodano: śr sty 04, 2012 11:54

Dobrze w takim razie chciałbym zamówić taki kijek w standardowym uzbrojeniu, chyba, że uważa Pan,że można na czymś przyoszczędzić bez strat na wartości użytkowej wędki. Zastanawiałem się nad przelotkami Forecast, aczkolwiek z tego co wyczytałem to są cięższe i pewnie przy tak delikatnym blanku nie jest to dobry pomysł, nie chciałbym także rezygnować z korka na rzecz pianki, także pewnie wersja standard, chyba że Pan mi doradzi jakieś inne osczędności.
Jeśli nie to chciałbym zamówić wędka na tym blanku w wersji cennikowej.
Proszę więc napisać jak mam złożyć zamówienie, czy potrzebna jest zaliczka, czy też trzeba wpłacić całą kwotę z góry i jaki jest na dzień dzisiejszy okres oczekiwania na realizację.

PS: a gumką na główce dajmy na to 4gr, czy 6gr dałoby w miarę komfortowo poprowadzic tym kijkiem, zakładając oczywiscie, że nie o takie przeznaczenie tej wedki mi chodzi, ponieważ wklejki już mam i szukam teraz wędki typowo pod woblera, sporadycznie jednak pewnie bym chciał założyć i gumkę.

Dziękuję z góry za odpowiedź i pozdrawiam.
Zbigniew Pawul

Postautor: Ireneusz Matuszewski dodano: śr sty 04, 2012 13:45

Witam,

Standardowe wykonanie jest najbardziej odpowiednie dla tego blanku. Aby zamówienie było przyjęte proszę o wpłatę zaliczki lub całej kwoty na konto firmowe i poinformowanie mnie o tym. Dzisiaj przyjmujemy zamówienia na 6-7marca. Przy 4-6 g główce i gumie wędka będzie reagować.

Pozdrawiam,
Ireneusz Matuszewski
Ireneusz Matuszewski
Site Admin

Postautor: Zbigniew Pawul dodano: śr sty 04, 2012 17:53

Witam!
Chciałbym więc poinformować, że dokonałem dziś przelewu na kwotę 300PLN jako zaliczki. Także proszę o przyjęcie mojego zamówienia do realizacji.
Czyli podsumowując ma to być Batson DSS1082-2 przy standardowym uzbrojeniu.

PS; proszę mi napisać jeszcze, czy po wykonaniu wędki będą się Państwo ze mną kontaktować, a jeśli tak, to w jaki sposób, czy może to ja mam się dopytywać o stan realizacji?
Zbigniew Pawul

Postautor: Ireneusz Matuszewski dodano: czw sty 05, 2012 09:28

Witam,

Dziękuję za zamówienie. Wędka będzie zrealizowana w aktualnej cenie 715,00.- Po wykonaniu wędki będę się kontaktował mailem.

Pozdrawiam,
Ireneusz Matuszewski
Ireneusz Matuszewski
Site Admin

Postautor: Zbigniew Pawul dodano: czw sty 05, 2012 17:33

Dziękuję zatem i będę czekał na kontakt. A jeśli kijek spełni moje oczekiwania, to w kwietniu pomyślimy o jakimś fajnym kijaszku pod sandacza :)
Pozdrawiam Serdecznie!
Zbigniew Pawul

Postautor: Zbigniew Pawul dodano: sob sty 28, 2012 13:33

Witam!
Dosłałem jeszcze 200pln, a reszte doplace po realizacji.
Pozdrawiam!
Zbigniew Pawul

Wróć do Wędkarstwo - Klasowe wędziska