Panie Ireneuszu chciałbym zamówić u Pana wędkę z przeznaczeniem na klenia i jazia plus ewentualnie przy okazji okoń, ale w formie przyłowu raczej. Wstępnie jestem zdecydowany na Batsona RX6 DSS1082-2 w wersji podstawowej z cennika jedynie mam obawy jak poradzi sobie kijek na tym blanku z najmniejszymi przynetami, typu woblerki smużaki, obrotówki 0, czy gumki na główkach np 1,5gr, czy będę wstenie wykonać tak małymi przynętami wystarczojąco długie żuty, i czy ich praca będzie wyczuwalna?
Zastanawiałem się również nad blankiem DSS1141-2 pewnie jest odpowiedniejszy do mniejszych przynęt, aczkolwiek często lowię w sporym nurcie i obawiam się czy poradzi sobie z holem większego klenia, bądz bolenia, które też trawiają mi się jako przyłowy i czy nie będzie się za bardzo poddawał prowadząc np 3cm woblera przy sporym uciągu.
Sam nie mogę się zdecydować proszę więc o poradę.
PS: W grę wchodzą raczej tylko blanki RX6, ponieważ RX7 trochę przekraczają mój budżet, no chyba, że Pana zdaniem, któryś z blanków RX7, byłby dla mnie idealny i dużo lepszy niż wymienione przeze mnie, wtedy byłbym skłonny to przemyśleć