autor: Tomasz Grzelak dodano: pn sty 16, 2012 19:51
Dzień dobry. Podepnę się pod temat i najpierw pytanie: czy pisząc o Hot Schocie mają Panowie na myśli wędkę Dragona z serii HM 80? Zainteresowało mnie to, bo kolega taki ma, dużo na niego łowiłem, jestem nim zachwycony i chętnie zrobiłbym sobie podobny, gdyby dało się taniej, bo tyle za wędkę już nie dam. Sam mam Dragona HM 80 Easy Rider 2.6m do 25 g - fajny, czuły jak diabli i lekki, ale szczupak robi na nim trochę co chce. Mam też Dragona HM 62 Pike 2.85m do 35g - super, czuły, ale strasznie długi, niewygodny, gdy nad głową są gałęzie i tak naprawdę oba niewiadomo jakiej mocy. Chciałbym zrobić sobie u Pana pierwszy kij na zamówienie, ale nie stać mnie już na tak drogie wędki, dlatego nie kupię hm-a hot shota, a chciałbym kij zbliżony.
- Długość, najchętniej 2.6 metra jak hot shot lub ew. 2.7
- przynęty to kopyta 3 i 4 na główkach 7 -15 g
- wody stojące na których trzeba daleko rzucać, rzadko rzeka i głównie warta
- cel, to szczupak i sandacz, ale częstym przyłowem jest sum do 15kg -18 kg.
Czy uchwyt Uchwyty Fuji SKSS/SKTS i pierścienie WCS spełnia rolę rezonansu? Mam kiepski wzrok, nie patrzę na szczytówkę ani plecionkę, brania wyczuwam na kiju. Zaproponuje mi Pan coś, czy tego co chcę nie da się osiągnąć w cenie poniżej tysiąca? Wolałbym nie oszczędzać na blanku i rezonansie - na całej reszcie tak.
Pozdrawiam