wedka

Forum "Fishing Center" jest przeznaczone wyłącznie dla pasjonatów, miłośników i użytkowników ręcznie montowanych, najwyższej światowej klasy wędzisk. Służy do dyskusji, porównań, wymiany doświadczeń i informacji na temat użytkowania, zastosowania, montażu, wyboru i zakupu "klasowych" wędzisk.
Zapraszam do uczestnictwa zarówno posiadaczy tych wędzisk, jak i wędkarzy, którzy chcą je zakupić i użytkować. Jeżeli chcesz się dowiedzieć wszystkiego o blankach, konstrukcjach, komponentach, sposobach i technice montażu, zastosowaniu i najwyższych walorach użytkowych tych wędzisk - to forum jest właśnie dla Ciebie!
Zachęcam do dyskusji.

Moderator: Ireneusz Matuszewski

wedka

Postautor: Tomasz Klemens dodano: pn sty 02, 2012 17:17

Witam Panie Irku i wszystkich uzytkownikow!Mam do Pana kilka pytan zwiazanych z wedziskiem sandaczowym!!zaczne od tego gdzie i jak bede łowił.a wiec łowienie z łodzi ryba sandacz czestym przyłowem jest szczupak i okon!!sredniej wielkosci rzeka i zbiornik zaporowy glebokosc max około 10 m!przynety gumowe na głowkach min 7\9gram a max 25
+ guma max 10cm!!plecionka !!jakie polecił by mi Pan wedzisko myslałem o blanku mhx ale tu rada specjalisty no i oczywiscie cena mnie interesuje raczej gorna granica odpada !!chodzi mi o wycene na tanszych komponentach czyli pianka i tansze pszelotki no i klase wyzej!! dziekuje i pozdrawiam wszystkich wedkarzy Tomasz Klemens
Tomasz Klemens

Postautor: Ireneusz Matuszewski dodano: śr sty 04, 2012 09:59

Witam,

Proszę prześledzić wcześniejsze tematy na forum. Jest tam wiele informacji o wędkach sandaczowych. Kij ma być 1 czy 2-częściowy?

Pozdrawiam
Ireneusz Matuszewski
Ireneusz Matuszewski
Site Admin

Postautor: Tomasz Klemens dodano: śr sty 04, 2012 10:46

Witam!!zapomniałem dodac ze chodzi mi o wedzisko 2 czesciowe!!
Tomasz Klemens

Postautor: Ireneusz Matuszewski dodano: śr sty 04, 2012 13:39

Witam,

Przy takiej rozpiętości wagowej przynęt odpowiedni będzie MB842-2-MHX. Jeżeli zejdzie Pan do główki 20-22g i kopyta 3" lepszy będzie P844-2-MHX lub dłuższy P904-2-MHX. Po wyborze blanku i komponentów będę mógł zrobić kalkulację.

Pozdrawiam,
Ireneusz Matuszewski
Ireneusz Matuszewski
Site Admin

Postautor: Tomasz Klemens dodano: śr sty 04, 2012 14:29

Witam ponownie dziekuje bardzo za pomoc !!gdybym zdecydował sie na blank P904-2 MHX jaka była by cena jezeli bysmy wybrali tansze komponenty od standardowych.zastanawiam sie czy warto !!Co Pan o tym mysli? dziekuje pozdrawiam
Tomasz Klemens

Postautor: Ireneusz Matuszewski dodano: śr sty 04, 2012 15:14

Witam,

Nie warto. Ten blank wymaga specyficznego zbrojenia, dlatego odpowiednie są Alconite lub SiC w ramce LV. W standardowym wykonaniu wędka kosztuje 734,00.-

Pozdrawiam,
Ireneusz Matuszewski
Ireneusz Matuszewski
Site Admin

Wróć do Wędkarstwo - Klasowe wędziska