Witam panie Ireneuszu.
Dziękuję za wędkę okoniową XLS296L, którą mi pan zrobił. Jest bardzo lekka i rewelacyjna - super zrobiona.
Chciałbym kupić tym razem dobrą wędkę sandaczową i proszę o radę. Kijek ma być 2 - częściowy, szybki, o akcji szczytowej. Szczytówka dobrze pokazująca opad, koniecznie z rękojeścią rezonasową do jigowania gumami (dł. 7-8cm)z główkami o gramaturach od 10 -25 lub 28gram. Długość wędki około 2,10-2,30m. Myślę też o drugiej wędce na koguta. Także ma to być kijek 2-częściowy, z rekojeścią rezonansową, długość maksymalna do 2,15m, którym porzucam kogutami pomiędzy 10-28gram. Oczywiście chciałbym aby to nie był tzw. kij od szczotki(mam na myśli jego sztywność). Mam już taki sztywny kijek na koguta firmy fenwick-szczytówka trudno uginajaca się-rzekłbym nawet wcale, z którego jestem niezadowolony i na dodatek jest za ciężki, szybko boli po nim ręka. Chciałbym aby były to wędki lekkie, nie męczące ręki. Proszę o podanie symbolu wędki na gumę i koguta. Gdyby się okazało, że może to być jedna wędka, która będzie dobra na gumy i koguta o ww. parametrach to proszę podać jaka( ale zaznaczam żeby była z rekojeścią rezonasową).
Pozdrawiam serdecznie Krzysztof