Na wstępie chciałbym serdecznie powitać wszystkich forumowiczów a w szczególności Pana Irka.
Przymierzam się do zrobienia mojej pierwszej wędki na zamówienie. Poławianą rybą będzie przede wszystkim okoń. Przynęty jakie będą stosowane to głównie gumki na główkach 4-8g, sporadycznie mała blaszka max. 2, wobler max. 3cm. Długość wędki max. 2,4m. Dodam, że zależy mi na jak najlżejszym uzbrojeniu. Zamierzam dołączyć w zestawie Luviasa od Daiwy model 1003 (160g). łowił będę wyłącznie na plecionki 0.06mm. W związku z czym mam kilka pytań:
1. na oku mam następujące blanki - RX8+S822.5, XSB822.5-TC, 70LF2 ITM, 70LF2 VI plus, CDRBR290L, BLRXLS284L - (czy to dobry wybór?) jeżeli chodzi o czułość i przekazywanie brań lepszy byłby kij jednoczęśćiowy czy 2-skład?
2. czy większy moduł grafitu powoduje lepszą sygnalizację brań? jak jest z wytrzymałością na urazy?
3. jaki byłby koszt samego uzbrojenia + robocizna (przelotki Sic w tytanie lub alconite jak Pan uważa, rękojeść korkowa klasa A lub jeśli to zwiększy czułość rezonans, uchwyt DPS M18GB, zakończenie Fuji z wyważeniem) dla poszczególnych blanków
4. jaki jest czas oczekiwania w przypadku zamówienia
5. czy na targach 11-14 bedą wystawione wędki wykonane na wyżej wymienionych blankach?
jeszcze raz pozdrawiam