Troć w morzu

Forum "Fishing Center" jest przeznaczone wyłącznie dla pasjonatów, miłośników i użytkowników ręcznie montowanych, najwyższej światowej klasy wędzisk. Służy do dyskusji, porównań, wymiany doświadczeń i informacji na temat użytkowania, zastosowania, montażu, wyboru i zakupu "klasowych" wędzisk.
Zapraszam do uczestnictwa zarówno posiadaczy tych wędzisk, jak i wędkarzy, którzy chcą je zakupić i użytkować. Jeżeli chcesz się dowiedzieć wszystkiego o blankach, konstrukcjach, komponentach, sposobach i technice montażu, zastosowaniu i najwyższych walorach użytkowych tych wędzisk - to forum jest właśnie dla Ciebie!
Zachęcam do dyskusji.

Moderator: Ireneusz Matuszewski

Troć w morzu

Postautor: Michał Różycki dodano: wt gru 08, 2009 12:02

Witam!

Chcę sobie uzbroić kij do muchowych zastosowań trociowych. Głównie na morze, ale i ewentualnie na rzekę. Poza tym jakiś zębaty ...
Nie chcę wydawać majątku, bo nie będzie to kij często używany.

Zastanawiam się nad Batsonem IF1008 lub IF968. Myślę ewentualnie nad IF1088-4, ale nie łowiłem nigdy kijem muchowym typu "switch", ani typowo dwuręcznym i nie wiem, czy ma to sens.

Czy rozważane przeze mnie blanki spiszą się dobrze w planowanych zastosowaniach, czy też należy patrzeć gdzie indziej? Chcę kija 2,90-3,00 m, do sznura #8, ale mogę zostać przy 9 stopach, jeśli naprawdę warto. Mam sznur #8 Airflo Multitip i pod niego coś chcę dobrać. Na razie mam starego (3 składy) RX6 2,75 #8, ale jest za miękki i za wolny. Co zamiast niego?

Pozdrawiam,
Michał Różycki
Michał Różycki

Postautor: Ireneusz Matuszewski dodano: śr gru 09, 2009 09:57

Witam,
Panie Michale, proszę skontaktować się z pracownią"Specjalista" w Koninie i zapytać o blank CD ICT9'0" #7. Powinien spełnić podane wymagania. Przy walorach tego blanku 9' powinno wystarczyć.
Pozdrawiam,
Ireneusz Matuszewski
Ireneusz Matuszewski
Site Admin

Postautor: Michał Różycki dodano: śr gru 09, 2009 10:08

Dziękuję Panie Irku! :) Kontakt nawiązany telefonicznie jeszcze wczoraj (jestem niecierpliwe bydlę :wink: )
Pozdrawiam,
MR
Michał Różycki

Wróć do Wędkarstwo - Klasowe wędziska