autor: Dariusz Siwerd dodano: wt maja 20, 2008 19:11
Witam wszystkich,
pragnę zbudować kijek pstrągowy na małe rzeczki i siurki. Wybór padł na blank Batsona ISP843F ze względu na długośc (2,13 dla mnie ideał w tych warunkach) i wielkość przynęt (raczej małe, błystki od 0 do 2, ze wskazaniem na 0 albo 1, woblery max. 4,5cm). Oczekiwanie co do pracy wędki to przede wszystkim możliwość zacięcia ryby i bezpieczny hol (ugięcie, amortyzacja ogólnie bardzo dobre trzymanie ryby). Nie leżą mi kije sztywne o akcji wybitnie szczytowej, zwłaszcza przy przedziale najczęściej poławianych ryb w takich ciekach (35-45). Ponieważ nie miałem okazji "macać" tego blanku, ani kija na nim wykonanego proszę o jakiś komentarz i ewentualnie potwierdzenie, czy jest to blank spełniający moje oczekiwania.
Dodatkowo proszę o info jak wygląda dostępność tych blanków.
Ponieważ obawiam się, że Pana pracownia jest zarzucona zamówieniami i najbliższy termin realizacji zamówienia na wykonanie kija byłby pod koniec roku (po sezonie) proszę o informacje czy np. Pan Paweł Olszewski współpracuje z Pańską pracownią, tzn. czy jest nadal aktywnym zbrojmistrzem.
Pozdrawiam serdecznie
Dariusz Siwerd