Szklaki Batsona- czego warte

Forum "Fishing Center" jest przeznaczone wyłącznie dla pasjonatów, miłośników i użytkowników ręcznie montowanych, najwyższej światowej klasy wędzisk. Służy do dyskusji, porównań, wymiany doświadczeń i informacji na temat użytkowania, zastosowania, montażu, wyboru i zakupu "klasowych" wędzisk.
Zapraszam do uczestnictwa zarówno posiadaczy tych wędzisk, jak i wędkarzy, którzy chcą je zakupić i użytkować. Jeżeli chcesz się dowiedzieć wszystkiego o blankach, konstrukcjach, komponentach, sposobach i technice montażu, zastosowaniu i najwyższych walorach użytkowych tych wędzisk - to forum jest właśnie dla Ciebie!
Zachęcam do dyskusji.

Moderator: Ireneusz Matuszewski

Szklaki Batsona- czego warte

Postautor: Marek Kośmidek dodano: ndz gru 07, 2008 11:54

Witam.
Ostatnim czasem poszukiwałem blanku na Okonia co pisałem i znalazłem tyle, że nie Batson ale podczas poszukiwań blanku natknąłem się na szklaki Batsona ( E-glass ). Dlaczego ich cena jest tak mała ?! Do czego się je stosuje i jakie one są. W oko mi wpadł SPG780 czyli najbardziej Light ze wszystkich. Ostatnio myślałem nad króttkim Castingiem Travelem w dwóch częsciach 5'6" i pomyślałem czy ten szklak się nadaje. Chciałem iśc po kosztach a blank kosztuje 50PLN, jeśli robocizna wychodzi 400PLN to sie mija z celem chyba nie ?!
Taki kijek, który wezne ze sobą praktycznie wszędzie + multik i małe pudełko z wabikami.
Prosze o odpowiedz
Marek Kośmidek

Postautor: Waldemar Saks dodano: wt gru 09, 2008 22:45

Szklaki Batsona sa tak tanie, bo to ....szklaki. Ale warte są tych śmiesznych pieniędzy (zapytaj @mekamila). Szukałeś blanku UL na okonie i stwierdziłeś, że nie Batson, teraz przymierzasz się do szklaka Batsona !!!!!! Mareczku! Co ty znowu kombinujesz??!!
Waldemar Saks

Postautor: Marek Kośmidek dodano: śr gru 10, 2008 06:41

Waldemar Saks pisze:Szklaki Batsona sa tak tanie, bo to ....szklaki. Ale warte są tych śmiesznych pieniędzy (zapytaj @mekamila). Szukałeś blanku UL na okonie i stwierdziłeś, że nie Batson, teraz przymierzasz się do szklaka Batsona !!!!!! Mareczku! Co ty znowu kombinujesz??!!

IP840 okazał się nieodpowiedni do moich założeń.
Pytam się z ciekawości, jak wyglądają wogóle ?! Akcja, ładowanie się, dolna granica...
Marek Kośmidek

Postautor: Ireneusz Matuszewski dodano: czw gru 11, 2008 09:34

Witam,
Szklane blanki Batsona są bardzo dobrej jakości. Pracują typowo dla tego rodzaju materiału i w parametrach dokładnie takich jak podano w katalogu.
Pozdrawiam,
Ireneusz Matuszewski
Ireneusz Matuszewski
Site Admin

Postautor: Michal Wujek dodano: czw gru 11, 2008 16:40

Witam,

@Mleczko- mysle ze jakby zeszlifowac blank tak chociaz do polowy grubosci scianki to dopiero bylby super. Okon 25 cm to by chodzil z pol godziny. Dojda jeszcze gatunki egzotyczne dla castingu takie jak jazgarz czy ukleja.

Z mojej strony moge ci przygotowac przynety- jigi na haczykach 24 :)

Troche powagi bo zasmiecasz i to forum.

Pozdrawiam,

Bujo
Michal Wujek

Postautor: Marek Kośmidek dodano: sob gru 13, 2008 21:14

Bujo, ja się pytam poważnie akurat o te blanki ponieważ niższa cena całej konstrukcji pociąga mnie do zrobienia kija, który będzie uzywany okazionalnie, jak Tobie pasuje IP841 to dobrze ale chce uzyskać info o szklaczkach i tyle, jesli nie masz nic do napisania to pozostaw temat Panu Irkowi albo komuś innemu co zna te blanki,
dzięki pozdrawiam
Marek Kośmidek

Postautor: Michal Wujek dodano: pt gru 19, 2008 10:51

Witam,

Marku- blanki Batsona sa jak zawsze wysokiej jakosci. Najlepiej sluza do lapania ryb, szczegolnie tych wiekszych. Wedek na tych blankach mam pewnie z 10. Kazda sprawdzila sie.

Nie sa za to najlepsze do chwalenia sie w necie, nie sa moze tez za bardzo ''modne' jak blanki innej nieistniejacej juz firmy.

Pozdrawiam,

Bujo

P.S. Wedka castingowa 14 lbs na blanku Batsona IP jeden z redkatorow znanego portalu rzucal jak twierdzi Salmo Tiny bez problemow.
Michal Wujek

Wróć do Wędkarstwo - Klasowe wędziska