Blank Pacific Bay

Forum "Fishing Center" jest przeznaczone wyłącznie dla pasjonatów, miłośników i użytkowników ręcznie montowanych, najwyższej światowej klasy wędzisk. Służy do dyskusji, porównań, wymiany doświadczeń i informacji na temat użytkowania, zastosowania, montażu, wyboru i zakupu "klasowych" wędzisk.
Zapraszam do uczestnictwa zarówno posiadaczy tych wędzisk, jak i wędkarzy, którzy chcą je zakupić i użytkować. Jeżeli chcesz się dowiedzieć wszystkiego o blankach, konstrukcjach, komponentach, sposobach i technice montażu, zastosowaniu i najwyższych walorach użytkowych tych wędzisk - to forum jest właśnie dla Ciebie!
Zachęcam do dyskusji.

Moderator: Ireneusz Matuszewski

Blank Pacific Bay

Postautor: Tomasz Owczarski dodano: sob sie 23, 2008 15:52

Posiadam blank Pacific Bay Tradition II SH 993-2. Myślałem by zrobić z niego kij pstrągowy ale wydaje mi się zbyt delikatny. Chciałem poznać Pana zdanie. Używam woblerów 4-5cm, 2 obrotówki. Pozdrawiam !
Tomasz Owczarski

blank PB

Postautor: Piotr dodano: sob sie 23, 2008 17:07

Witaj
Mam kija na tym blanku i uważam go za świetny sprzęt do przynęt jakie wymieniłeś. Szczytówka jest delikatna i świetnie katapultuje niewielkie wabiki, w przypadku brania i większej zdobyczy reszta blanku amotyzuje zrywy ryby. Na pierwszy rzut oka wędka wydaje się delikatna, ale ma odpowiednią moc na każdego pstrąga :lol:
Pzdr
Piotr

Postautor: Tomasz Owczarski dodano: sob sie 23, 2008 17:34

Jakie pstrągi max. można łowić bez większego problemu?
Tomasz Owczarski

Postautor: Piotr dodano: sob sie 23, 2008 20:34

Napisałem na każdego pstrąga całkiem świadomie :lol: Nie straszne jej nawet duże przeciążenia. Sczytówka jest elastyczna, ale w reszcie jest moc.
Piotr

Wróć do Wędkarstwo - Klasowe wędziska