autor: Ryszard Graś dodano: śr lis 07, 2007 00:24
Pozdrawiam Panie Ireneuszu! Jestem szczęśliwym posiadaczem kilku wędek pochodzących z Pana pracowni,w pełni zadowolony to też ze spokojem zwracam się do Pana z prośbą o wytypowanie dla mnie blanku na który mam się zdecydować. A mianowicie: Duża rzeka,szerokość koryta dochodzi do 250m.,to Odra w okolicy Słubic, potężne stada boleni zajmują stanowiska wydawało by się niedostępne dla zwykłego spinningisty! Okupują rafy śródrzeczne,nawet w listopadzie! Oczywiście mowa o rapach grubo pow. 3kg. Na ten czas zadowalam się ST .croix Avid do 35g 2,75 ale rzuty rzędu 110m, 120m w danym specyficznym łowisku mnie nie zadowolają,używam ręcznie robionych wachadłówek których waga wacha się pomiędzy 18g-35g. Teraz moje propozycje,czym się różnią? GATTI SRX104- 3MF,BLTRHS2120MH,BLSJH21189MH,BLSJM2118MH. Spedzam nod wodą raz na tydzień lub dwa od 10godz w jesień-zima,do16godz w lecie ,bardzo ważna dla mnie jest waga i "poręczność" kija , posiadam min. kołowrotek daiwa exist 3000,który waży 235g,dla porównania Stella shimano 5000{a to jest podobna wielkość waży ok.400g.} Specyficzne wielkorzeczne wędkarstwo,pasja, umiłowanie i sprostanie miom warunkom dla nie jednych wyda się chore,lecz ja z uporem maniaka będę poszukiwał lepszych rozwiązań nie ze względu nadmiaru kasy tylko z miłości i pasji która popycha do udoskonalania, poszukiwania sensu. 99,9% moich bolków powraca do swoich rewirów. Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.